Välj en sida

Hur man startar en reseblogg 2024: En steg-för-steg-guide för nybörjare

Hur man startar en reseblogg 2024

Om du letar efter ett välbetalt jobb som låter dig resa är det ett utmärkt alternativ att bli en professionell resebloggare. Men utan rätt tillvägagångssätt kan det vara utmanande och tidskrävande att starta en blogg från början.

För att hjälpa till med processen kommer den här artikeln att ge en steg-för-steg handledning om hur man startar en resebloggwebbplats – från att undersöka nischen till att tjäna pengar på att blogga.

Vi kommer att utforska varje steg på djupet, erbjuda resebloggningstips och svara på vanliga frågor om ämnet.

 1. Forska kring din nisch

Det första steget i att bygga en framgångsrik blogg är att hitta rätt bloggnischidé . Detta kommer att ge webbplatsen en distinkt identitet och hjälpa den att sticka ut inom den mättade resebloggargemenskapen.

Om du är osäker på var du ska börja, här är några exempel på nischade resebloggar :

 • Budgetresor. Skriv artiklar om prisvärd reseutrustning och boende för läsare som vill resa på en budget.
 • Lyxresor. Lyxresebloggare recenserar ofta exotiska resmål och delar med sig av exklusiva resetips för dem som söker påkostade reseupplevelser.
 • Familjevänligt resande. Rekommendera barnvänliga resplaner och resmål för familjer.
 • Reser ensam. Erbjud tips och tricks för att få nya vänner och vara säker under ensamresor.

Efter att ha valt en nisch, undersök målgruppen för att förstå deras smärtpunkter och mål. På så sätt kan du skapa innehåll som lockar besökare med ett gemensamt intresse och bygga en lojal läsarbas.

Att konsekvent skriva om ett specifikt ämne är också bra för sökmotoroptimering (SEO) . Detta signalerar din webbplats expertis och hjälper den att klättra i rankingen för relaterade sökord. Ju högre resebloggen rankas, desto mer trafik kommer den att få.

Experttips

Om du inte är bekant med ämnet, sök först och bli en expert. Eftersom Google följer riktlinjerna för expertis, auktoritet och förtroende (EAT) är det mer sannolikt att expertinnehåll blir bättre. Detta beror på att experter är mindre benägna att producera falsk information.

Neil P.

Digital marknadsföringsexpert och entreprenör

För att hitta innehållsidéer som tilltalar din nischade publik, följ dessa tips:

 • Bläddra i sociala medier. Observera vilka resemärken publiken följer och vilka inlägg som får mest engagemang.
 • Utför konkurrenskraftig forskning. Lär dig av andra professionella resebloggare inom samma nisch. Läs deras artiklar och analysera de områden du kan förbättra.
 • Läs kommentarer. Kommentarer på populära resebloggar inkluderar vanligtvis feedback från samhället, vilket är bra för att generera idéer.
 • Slå upp statistik. Faktadriven data hjälper resebloggare att hitta relevanta ämnen, stödja påståenden och öka innehållsauktoriteten.
 • Följ branschtrender. Håll dig uppdaterad med de senaste resenyheterna för att generera nya innehållsidéer.
 1. Kom på ett minnesvärt bloggnamn

När du besöker en helt ny blogg är en av de första sakerna som läsare lägger märke till dess namn. Det är därför att välja ett minnesvärt bloggnamn är ett bra sätt att skapa ett positivt första intryck.

Ett bra bloggnamn väcker också intresse och informerar besökarna om sajtens nisch. Om bloggen till exempel heter Visit Maldives kommer folk att förvänta sig att hitta resetips och rekommendationer på den exotiska ön.

Följ dessa bästa metoder för att hitta ett lämpligt namn på en reseblogg:

 • Brainstorma relevanta ord. Lista ord relaterade till din resebloggnisch. Till exempel kan familjevänliga resebloggar använda termer som ”barn”, ”bebisar”, ”föräldrar” och ”roligt”.
 • Använd namngeneratorer. Använd bloggnamnsgeneratorer för att påskynda brainstormingsprocessen.
 • Tänk på målgruppen. Tänk på vilket språk och stil som passar målgruppen. Till exempel, om bloggens ton är mer professionell än avslappnad, välj ett namn som återspeglar det.
 • Bli kreativ. Experimentera med unika ordkombinationer och stilar. Casual bloggar kommer sannolikt att injicera mer personlighet och kvickhet i deras namn.
 • Gör det enkelt och minnesvärt. Undvik komplicerade ord, fraser, tecken och siffror. Kom istället på ett medryckande bloggnamn som folk lätt kan komma ihåg.
 • Be om andra åsikter. Pitch flera resebloggnamn för din målgrupp och be dem välja sin favorit.

När du funderar på en bloggtitel, överväg även domännamnet. Även om det finns oändliga möjligheter när du väljer ett bloggnamn, är domänadresser unika. Till exempel kan det bara finnas en awesomesolotrips.com .

Se till att köra en snabb domännamnssökning för att kontrollera om ditt föredragna resebloggnamn fortfarande är tillgängligt.

Domännamnskontroll

Kontrollera omedelbart domännamnets tillgänglighet.

Top of Form

Botten av formuläret

Prissättningen för domännamn varierar beroende på deras upplevda värde. Räkna med att betala runt $10-20/år i genomsnitt . Du kan dock få ett ännu bättre pris genom att välja nyare tillägg. Till exempel, .blog-domänen kostar endast $4,59 för den första registreringen. Du kommer att debiteras extra för ytterligare funktioner som domänintegritetsskydd om du vill dölja dina registreringsuppgifter från den offentliga WHOIS-katalogen .

 1. Välj en bloggplattform

Nästa steg i att starta en reseblogg är att välja den bästa bloggplattformen . Generellt finns det två kategorier att välja mellan – ett innehållshanteringssystem (CMS) och en webbplatsbyggare.

Ett CMS är ett program som låter användare skapa, hantera och ändra webbplatsinnehåll. Med cirka 60 % marknadsandel är WordPress det mest populära CMS.

Medan WordPress erbjuder ett användarvänligt gränssnitt kan vissa användare behöva först bekanta sig med hur WordPress-instrumentpanelen fungerar.

Å andra sidan kommer webbplatsbyggare ofta med en dra-och-släpp-redigerare, vilket resulterar i en snabbare inlärningsprocess.

Båda bloggplattformarna låter dig bygga webbplatser utan att behöva koda, men varje lösning har sina egna styrkor och svagheter.

Om du är osäker på vilken du ska välja, låt oss se jämförelsen mellan en webbplatsbyggare vs WordPress mer detaljerat.

WordPress

WordPress erbjuder ett rikt bibliotek av plugins och teman, vilket ger utmärkt anpassning och skalbarhet. Det finns ett plugin för nästan alla webbplatsfunktioner du behöver.

Genom att använda WordPress kan du dessutom migrera din webbplats från en värdleverantör till en annan utan krångel.

Som sagt, nybörjare kan till en början ha svårt att navigera genom WordPress-instrumentpanelen. Det tar tid att vänja sig vid alla funktioner WordPress har att erbjuda.

Kostnadsmässigt är själva plattformen gratis att installera och använda, men du måste köpa en värdplan, domännamn och SSL-certifikat separat. Detta för att inte tala om att köpa premiumplugins för mer avancerade funktioner du kan behöva.

Fördelar:

 • Omfattande bibliotek med plugins och teman från tredje part
 • Det är möjligt att migrera mellan olika webbhotell
 • Mer kontroll över webbplatsens backend

Nackdelar:

 • Brant inlärningskurva jämfört med en webbplatsbyggare
 • Totala kostnader för webbplatsbyggande kan bli dyrare med premium plugins och teman

Bäst för: användare med viss teknisk kunskap som föredrar omfattande anpassning

Hostinger webbplatsbyggare

Om du vill ha en mer sömlös webbplatsbyggande upplevelse rekommenderar vi Hostinger Website Builder.

Med hjälp av AI tar det bara några minuter att skapa den första designen av din blogg. Du kan sedan anpassa webbelementen efter dina önskemål och lägga till nya sidor med den intuitiva redigeraren. Du kan även ta inspiration från bloggar som fokuserar på grafisk design likt denna.

Dessutom erbjuder den här plattformen ett AI Writer-verktyg som hjälper dig att skriva och publicera blogginlägg snabbare.

En annan höjdpunkt är dess skalbarhet. Eftersom Hostinger erbjuder byggaren till alla användare kan du börja med en grundläggande delad plan och uppgradera värdresurser efter behov. Detta är utmärkt för webbplatsägare som behöver moln- eller VPS-lösningar samtidigt som de vill ha det enkla som en webbplatsbyggare.

Fördelar:

 • Dra-och-släpp visuell redigerare med värmekartaanalys
 • AI-verktyg för snabbare webbplatsskapande, inklusive en AI Logo Maker
 • Inbyggda SEO- och e-handelsfunktioner

Nackdelar:

 • Telefonsupport är inte tillgänglig, men användare kan kontakta Customer Success-teamet via e-post och livechatt när som helst.

Bäst för: nybörjare och upptagna företagare som vill ha en sömlös webbplatsbyggandeupplevelse

Kort sagt, båda plattformarna är lika bra alternativ – det beror bara på vad du behöver.

Oavsett plattform måste du registrera dig för en värdtjänst innan du bygger en reseblogg.

 1. Konfigurera webbhotell

Webbhotell är en tjänst som låter användare hyra serverutrymme för att lagra webbplatsdata. Det finns många värdföretag på marknaden som alla erbjuder olika värdplaner till olika priser.

Vanligtvis har grundläggande planer begränsad bandbredd och tillåter bara att vara värd för en webbplats. Däremot kan avancerade planer erbjuda fler resurser för att vara värd för flera webbplatser.

Att välja rätt värdleverantör och plan är avgörande för att säkerställa en stabil WordPress-bloggprestanda. Var uppmärksam på följande kriterier när du väljer ett webbhotell:

 • Säkerhet. Välj ett webbhotell som erbjuder robusta säkerhetsfunktioner, såsom gratis SSL-certifikat, brandväggar, regelbundna programuppdateringar och DDoS-attackmotåtgärder.
 • Fart. En webbplats som laddas snabbt är avgörande för att ge den bästa användarupplevelsen och behålla besökarna. Välj en snabb värdleverantör som har datacenter över hela världen och använder avancerad webbhotellteknik .
 • Upptid. Upptid hänvisar till en period när en värdserver är igång. Den nuvarande branschstandarden är 99,9% , vilket du bör prioritera när du surfar på webbhotell.
 • Stöd. När du startar en reseblogg kan det dyka upp problem på vägen. En bra värdleverantör bör tillhandahålla kundsupport dygnet runt för att hjälpa användare att felsöka fel.

Våra hanterade WordPress-planer inkluderar även automatiserade säkerhetskopieringar och uppdateringar, Multisite-stöd, LiteSpeed- cache för maximal prestanda och ett automatiskt installationsprogram som låter dig installera WordPress snabbt.

Efter att ha köpt en värdplan är nästa steg att anpassa webbplatsen.

 1. Anpassa din reseblogg

En attraktiv och lättanvänd reseblogg kommer att lämna ett positivt första intryck på besökarna och tvinga dem att fortsätta läsa. Det här avsnittet visar dig hur du anpassar bloggens utseende, funktionalitet och funktioner.

Skapa ditt varumärke

Innan du designar WordPress- webbplatsen eller skapar något innehåll måste du skapa en stark varumärkesidentitet. Detta kommer att skilja din resewebbplats från andra bloggare, vilket gör den mer igenkännlig och minnesvärd för nya läsare. Följ dessa bästa metoder:

 • Förstå målgruppen. Genomför användarstudier för att förstå publikens intressen och egenskaper. Till exempel, om din nisch är budgetresor, är målgruppen sannolikt blivande backpackers som letar efter billiga reserekommendationer.
 • Definiera bloggens mål. Efter att ha lärt dig om målmarknaden, definiera bloggens mål och värderingar som tillgodoser dem. Till exempel syftar The Points Guy till att hjälpa läsarna att minska resekostnaderna genom att samla kreditkortspoäng.
 • Bygg effektiv varumärkeskommunikation. Använd övertygande berättelser så att din webbplats värderingar resonerar med publiken. Inspirera till exempel läsarna genom att berätta en historia om bloggens start och de hinder du var tvungen att övervinna.
 • Var konsekvent. Uttryck varumärkets budskap och mål genom varje element på webbplatsen. Detta inkluderar färgscheman, typsnitt, bloggtitlar, taglines och bilder.
 • Justera skrivstilen. När du skapar blogginlägg, matcha skrivstilen och rösten med varumärkets identitet. Till exempel kan enkla bloggar använda ett enkelt språk och en vänlig ton.
 • Var autentisk. Undvik att publicera innehåll som andra bloggare redan täcker. Erbjud istället unika resebloggningstips baserat på din personliga upplevelse.

Välj ett tema för din reseblogg

Ett annat avgörande steg i varumärkesbyggandet är att skapa en visuell identitet. Tack och lov erbjuder WordPress olika teman på det officiella WordPress-biblioteket eller tredjepartskällor.

När du väljer ett professionellt tema, var uppmärksam på dessa faktorer:

 • Prissättning. Temat bör erbjuda olika prissättningsalternativ för olika budgetar. När du väljer en betalversion, se till att den ger valuta för pengarna.
 • Funktioner. Kontrollera om temat har alla funktioner du behöver, såsom ett rikt teckensnittsbibliotek, dedikerat stöd och kompatibilitet med WordPress Gutenberg-redigeraren .
 • Uppdateringar. Se till att temat uppdateras regelbundet. Föråldrade teman kan vara sårbara för säkerhetsintrång.
 • Unikhet. Välj ett tema som erbjuder anpassningsverktyg. Ett unikt webbutseende gör att du sticker ut bland konkurrenterna.
 • Kodkvalitet. Ett tema med högkvalitativ kod hjälper webbsidor att laddas snabbare, vilket ökar den övergripande användarupplevelsen.
 • Lyhördhet. Mobila enheter står för 58,99 % av all webbtrafik, så att välja ett mobilvänligt tema är avgörande. Om en mobilwebbplats inte laddas inom fem sekunder kommer 74 % av de amerikanska besökarna att överge den.

Gratis WordPress-teman kan räcka för de flesta bloggar. Andra kan dock ha stor nytta av att uppgradera till en betald. Här är några områden där gratisteman och premiumteman skiljer sig åt:

 • Antalet funktioner . Ett gratistema har vanligtvis begränsade funktioner. Samtidigt erbjuder premiumteman fler funktioner, som sidmallar, flera teckensnitt och skräddarsydda element.
 • Frekvens av uppdateringar . Många WordPress-attacker sker på grund av säkerhetsbrister som finns i föråldrade teman . Det är mer sannolikt att ett premiumtema uppdateras ofta än ett gratis.
 • Supportkanal . De flesta gratisteman tillhandahåller inte en dedikerad supportkanal, medan många premium-teman gör det. Med tillgång till dedikerad support kan användare som stöter på ett problem enkelt be om hjälp.

Här är några WordPress-bloggteman som vi rekommenderar:

 • Blossom resor . Ett freemium-tema designat för att bygga en elegant och feminin reseblogg, Blossom Travel är helt responsivt och optimerat för sökmotorer. Temat har också obegränsade färgalternativ, flera skräddarsydda widgets och stöd för videobanner.
 • Astra . Ett snabbt och kraftfullt WordPress-tema med 240+ förgjorda startmallar . Astra är kompatibel med ledande sidbyggare och ger alla verktyg du behöver för att skapa en engagerande reseblogg.
 • Bingel . Ett mångsidigt tema med 11 förbyggda startsajter, inklusive en lämplig för en SEO-vänlig och mobilresponsiv reseblogg.
 • Essence Pro . Ett sofistikerat professionellt tema designat för bloggare i olika nischer. Förutom mobil lyhördhet och WooCommerce-kompatibilitet, stöder den tillgänglighetsfunktioner och Genesis Framework för intuitiv anpassning.
 • Soledad . Ett professionellt multikoncepttema för olika bloggändamål. Förutom en garanti för hastighet, SEO och mobilvänlighet inkluderar Soledad 220+ förbyggda startsajter och AMP för snabbare laddning.

För att installera ett WordPress-tema öppnar du instrumentpanelen och går till Utseende → Teman . Välj Lägg till nytt och bläddra igenom WordPress-biblioteket. När du har hittat ett lämpligt tema klickar du på Installera och aktivera .

Alternativt kan du ladda ner ett tema från tredjepartskällor som Envato Market och MOJO . Klicka sedan på Lägg till ny  Ladda upp tema , välj zip-filen för temat och installera det.

Använd Gutenberg-blockredigeraren för att anpassa webbplatsen ytterligare. Vissa teman stöder också dra-och-släpp-sidbyggare som WPBakery och SiteOrigin . Detta gör det möjligt för användare att justera element i realtid och mer detaljerat.

På mallsidan kan du gå till kategorin Resor och bläddra bland färdiga webbplatsteman som är relevanta för din nisch. Alternativt, gå över till bloggkategorin för att kolla in fler mallalternativ.

Skapa en logotyp och en slogan

En logotyp är en visuell representation av resebloggen, vanligtvis i form av ett bokstavsmärke , ordmärke eller symbol. Det kommunicerar varumärkets värderingar och gör det mer igenkännbart.

Innan du skapar en logotyp är det viktigt att bestämma vilka budskap den ska förmedla och hur den relaterar till ditt övergripande varumärke.

För inspiration, ta anteckningar från de bästa resebloggarna:

 • Expert Vagabond . Denna resebloggs logotyp illustrerar personen som driver den och ger varumärket en personlig touch.
 • Endast handbagage . Logotypen är ett enkelt handskrivet ordmärke som passar sajtens övergripande varumärke.
 • Äventyrliga Kate . En av de bästa personliga resebloggarna för kvinnliga soloresenärer, Adventure Kates logotyp ger ett roligt, feminint men ändå djärvt intryck. Resebloggen uppnår detta genom att kombinera ett typsnitt i manusstil och ett elegant i alla storlekar.
 • Resefreak . Med fetstilt typsnitt, tvåfärgsschema och enkel bergsillustration är denna bloggs logotyp enkel men ändå dynamisk.

Beroende på budget och designkunskaper finns det flera alternativ för att skapa en logotyp.

Om du är väl insatt i grafisk design, prova att skapa olika skisser för hand. Efter det väljer du en som passar ditt varumärke och din bloggdesign.

För att hjälpa till med urvalsprocessen, rådfråga andra resenärer eller medlemmar i målgruppen. När du har bestämt dig för en skiss skapar du den digitala versionen med programvara som Photoshop .

Ett annat alternativ är att anlita en professionell grafisk designer. Även om det kräver en del investeringar i förväg, kan de göra dig till en logotyp av hög kvalitet.

Leta efter en byrå eller en frilansande designer på webbplatser som Upwork eller 99designs . Innan du anställer en designer, hitta en vars stil passar din resebloggs visuella identitet, idéer och behov.

Dessutom är en catchy slogan eller slogan avgörande för att kommunicera bloggens syfte och nisch.

Namnet ”Traveling Terry” betyder till exempel att det är en reseblogg, men bara i allmänhet. Om det kommer med en slogan som ”Solo resebloggning för nybörjare” kommer nya läsare omedelbart att förstå vad de kan förvänta sig av webbplatsens innehåll.

Processen att skapa en resebloggslogan liknar att skapa dess namn. Men en tagline låter dig använda fler ord, vilket ger dem mer utrymme för experiment.

Om du är osäker på var du ska börja, använd en slogangenerator online . Ange bara ett nyckelord så kommer verktyget automatiskt att erbjuda frasidéer.

Designa din reseblogg

En unik läsupplevelse kan göra underverk för din blogg. Även om det faktiska innehållet betyder mest är utseendet också viktigt.

Designidén för resebloggen måste stämma överens med varumärket som etablerats i de tidigare stegen. Varje element måste bidra till att skapa en konsekvent upplevelse på hela webbplatsen.

Till exempel kan lekfulla resebloggar implementera ljusa färgscheman, sans serif-teckensnitt och animerade element.

Du bör också se till att resebloggen är lätt att använda. Webbplatser med ett dåligt navigationssystem kan frustrera besökarna, vilket gör det svårare för dem att utforska innehåll. Vi rekommenderar att du skapar en webbplatskarta för att säkerställa ett trevligt användarflöde .

För inspiration, kolla in dessa väldesignade resebloggar:

 • 12 timmar . Denna resewebbplats utför sitt koncept med intuitiv navigering och en unik layout. Till exempel använder dess ”12hrs”-serie helsidesfoton, stora rubriker med färgglada bakgrunder och bildspel för att skapa en uppslukande läsupplevelse.
 • Salt i vårt hår . Ett utmärkt exempel på en blogg som sätter användarvänligheten främst. Navigeringsmenyn kategoriserar resmål efter kontinent, vilket gör det lättare att hitta önskat innehåll. Rent estetiskt använder bloggen dämpade färger, lekfulla typsnitt och unikt inramade foton för att skapa ett dynamiskt utseende.
 • Överallt där vi strövar . Ett bra exempel på en enkel men effektiv webbdesign. Den här resebloggen använder stora, slående rubriker för att bjuda in läsarna att fortsätta surfa. Överflödet av vitt utrymme lyfter också texten och bilderna.

Sidbyggarplugin som SiteOrigin och Beaver Builder är utmärkta för DIY, kodfri webbdesign. Alternativt kan du anlita en billig webbutvecklare eller designer på frilansande plattformar som Upwork .

Installera nödvändiga plugins

Plugins låter användare lägga till extra funktioner till sina webbplatser utan kodning. Vissa plugins höjer besökarnas upplevelse, medan andra hjälper webbplatsägare att utföra uppgifter mer effektivt.

Med 60 000+ WordPress-plugins tillgängliga i det officiella biblioteket är det säkert att anta att det finns en för nästan alla behov.

För att installera ett WordPress-plugin , gå till WordPress-instrumentpanelen och öppna Plugins → Lägg till ny . Alternativt kan användare också installera ett plugin som laddats ner från en annan källa genom att ladda upp dess fil. För att göra detta, navigera till Plugins → Lägg till ny → Ladda upp plugin .

Här är en lista över de bästa WordPress-plugins för resebloggar:

 • Yoast SEO . Det mest populära SEO-pluginet med många funktioner, såsom rensningar av permalänkar, titel- och metabeskrivningsmallar och ett innehållsanalysverktyg för att skriva SEO-vänliga artiklar.
 • MonsterInsights . Denna plugin integrerar Google Analytics i WordPress-instrumentpanelen, vilket möjliggör enkel åtkomst till detaljerad besöksinformation.
 • Wordfence säkerhet . Ett plugin som skyddar webbplatser från skadlig programvara och cyberbrottsattacker. Dess signaturfunktioner inkluderar en brandvägg som blockerar skadlig trafik, en skanning av skadlig programvara och tvåfaktorsautentiseringsinloggning.
 • Akismet Spam Protection . Kommentarsektionen är ett utmärkt ställe för resebloggare att få kontakt med sina läsare. Tyvärr kan vissa meddelanden innehålla skadligt innehåll. Tack och lov filtrerar detta plugin automatiskt bort potentiella skräppostkommentarer och vilseledande webbadresser.
 • LiteSpeed Cache . Detta allt-i-ett-webbplatsaccelerationsplugin fungerar på servernivå för att öka webbplatsens hastighet. För LiteSpeed -baserade värdanvändare är optimering av WordPress med LiteSpeed Cache ett måste.
 • Smush . De flesta resesidor har massor av visuellt innehåll, vilket kan minska laddningshastigheten om det inte hanteras på rätt sätt. Det här pluginet låter resebloggare optimera, komprimera och ladda bilder för att säkerställa snabb webbplatsprestanda.
 • Geo Mashup . Som resebloggare kan det höja läsarupplevelsen genom att lägga till en interaktiv karta till ditt innehåll. Denna plugin erbjuder integrationer med olika kartleverantörer, inklusive Google Maps, OpenLayers och Leaflet.
 • Blog2Social . Det låter användare schemalägga inlägg av sina artiklar på olika sociala nätverk, inklusive Facebook, Twitter och Pinterest.
 • Creative Mail . E-postmarknadsföring är ett utmärkt sätt att nå och få kontakt med målgruppen. Denna plugin låter dig bygga e-postlistor och e-postmarknadsföringskampanjer direkt från WordPress-instrumentpanelen.

Kom ihåg att installation av för många plugins kan sakta ner din webbplats och påverka användarupplevelsen negativt. Se därför till att plocka noggrant.

Anslut till exempel din webbplats med Google Analytics för att övervaka webbplatsstatistik, göra det möjligt för AdSense att börja tjäna pengar och integrera med WhatsApp för att direkt kommunicera med dina läsare.

 1. Ställ in sidorna

En annan viktig del av en reseblogg är webbsidorna. Även om det inte finns någon fast regel, har en reseblogg vanligtvis följande innehåll:

 • Hemsida. För att skapa ett bra första intryck bör det omedelbart informera besökarna om webbplatsens resebloggningsnisch.
 • Om sidan. Beskriv bloggens mål, värderingar och uppdrag. För att ytterligare bygga en kontakt med läsarna, visa din bild och berätta övertygande historier om hur man skapar en reseblogg.
 • Kontaktsida. Ange din kontaktinformation så att reseföretag kan nå ut för att erbjuda partnerskap.
 • Bloggsida. Erbjud resebloggningstips, destinationsrekommendationer och recensioner av reseutrustning. När du skapar en bloggsida, se till att lägga till Query Loop-blocket så att innehållet uppdateras automatiskt.

Många resebloggar lägger också till anpassade sidor för att hjälpa användare att navigera snabbt. Expert Vagabond har till exempel avsnitt som ”Resmål”, ”Resor” och ”Nomadisk liv.” Dessa sidor länkar till andra artiklar inom samma kategori.

För att skapa en sida, logga in på WordPress admin dashboard och följ dessa steg:

 1. I det vänstra sidofältet, gå till Sidor → Lägg till ny .
 2. När blockredigeraren visas anger du sidans titel.
 3. Lägg till block från biblioteket för att skapa olika typer av innehåll och widgets.
 4. Ändra webbadressen baserat på dina önskemål i det högra sidofältet.
 5. När du är klar väljer du Publicera .

För att få vissa sidor att visas på webbplatsens navigeringsmeny, ändra navigeringsblocket . Här är hur:

 1. Gå till Utseende → Redaktör .
 2. När blockredigeraren visas klickar du på plusikonen längst upp till vänster.
 3. Gå till Blocks och sök efter Navigation .
 4. Lägg till de sidor du vill visa i menyn.

Från redigeringsgränssnittet, gå till Sidor och navigering Lägg till sida . Här ser du färdiga sidalternativ, inklusive Om, Kontakt och Blogg-sidor.

När de har valts visas dessa sidor automatiskt på din webbplats navigeringsmeny. Allt som återstår att göra nu är att anpassa den efter dina önskemål.

 1. Publicera dina första blogginlägg

Efter att ha satt upp WordPress-webbplatsen är det dags att skaffa nya läsare genom blogginlägg. Börja med att bestämma ett ämne, skriva högkvalitativt innehåll och sätta upp schemat efter publicering.

Bestäm bloggämnet

Innan du skriver blogginnehåll är det avgörande att välja ämnen som är relevanta för målgruppen. En bra utgångspunkt är att identifiera deras intressen och smärtpunkter.

För att göra det, utför sökordsforskning med hjälp av verktyg som Ahrefs . Gå helt enkelt till Sökordsutforskaren , ange din resenisch så visar verktyget en lista med populära sökord.

Om du har en stram budget, använd gratisverktyg som Answer The Public och Keyword Surfer .

När du väljer ett ämne rekommenderar vi sökord med låg konkurrens och lång svans framför de med extremt höga sökvolymer. På så sätt kommer din nya reseblogg att ha en bättre chans att rankas högt på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Det blir till exempel lättare att ranka ”bästa budgethotell på Hawaii” istället för bara ”bästa hotell”.

Skriv innehåll av hög kvalitet

När du har bestämt ämnet, börja skriva ett blogginlägg. Det finns flera innehållstyper att överväga:

 • Reseguider. Erbjud tips som hjälper läsarna att få ut det mesta av sina resor. Beroende på nisch inkluderar innehållsidéer ”De bästa tiderna att besöka Paris” och ”5 saker att förbereda innan vandring.”
 • Rekommendationer. Ge en lista över de bästa resmålen, boenden, utrustning, landmärken och lokala souvenirer.
 • Recensioner. Skriv djupgående recensioner om dina hotellvistelser eller restaurangbesök. På så sätt kan läsarna fatta välgrundade beslut innan de går till dessa platser.
 • Branschrapporter. Oavsett om du gör din egen forskning eller sammanställer statistik från olika källor, ger branschrapporter bloggen mer auktoritet.
 • Tips för att tjäna pengar. De flesta blivande resebloggare letar efter sätt att tjäna pengar online . Genom att erbjuda tips om intäktsgenerering kommer din blogg att få mer resonans hos läsarna. Ett utmärkt innehållsexempel är ”Hur man tjänar pengar som resebloggare.”

För att skapa ett blogginlägg, logga in på WordPress-instrumentpanelen och gå till Inlägg → Lägg till ny . Följ sedan dessa metoder för att producera högkvalitativt innehåll:

 • Skapa en tydlig struktur. Outlining hjälper dig att organisera innehållets struktur, behålla fokus på ämnet och förhindra skribents blockering. Det ger en tydlig färdplan för att påskynda skrivprocessen.
 • Optimera för sökmotorer. Implementera WordPress SEO bästa praxis för att öka chanserna att rankas högt på Google. Svara omedelbart på publikens sökavsikt och optimera artikeln med relevanta sökord.
 • Använd ett SEO-plugin. Att ställa in Yoast SEO hjälper till med optimering av innehåll på sidan. När det har aktiverats kommer plugin-programmet att visas nära botten av blockredigeraren, och erbjuder SEO-verktyg och realtidsförslag.
 • Lägg till visuella element. Oavsett om du använder originalbilder eller stockfoton, hjälper visuella skribenter att bryta upp text och öka läsupplevelsen. Vissa besökare föredrar också att titta på videor framför att läsa text, så att bädda in en i artikeln är en bra praxis.
 • Granska och redigera artikeln. När du är klar, redigera och korrekturläs din artikel noggrant. Tveka inte att göra avsevärda förändringar, som att omarrangera strukturen för bättre flöde eller ta bort uppsvällda avsnitt för att förbättra läsbarheten.

För att optimera webbplatsen för sökmotorer, gå till Analytics SEO och välj en sida. Därifrån, beskriv din sida i några meningar, välj tre relevanta sökord och anpassa metatiteln och beskrivningen.

När du startar en reseblogg, oroa dig inte för din skrivförmåga och branschkunskap till att börja med. Genom att producera blogginlägg konsekvent kommer du så småningom att få de nödvändiga färdigheterna och kunskaperna.

Experttips

Låt oss säga att du börjar i ett utrymme och att du inte är en expert. Du kan prata om din resa, vad du känner, vad du gillar och inte gillar, och folk kan följa dig på din resa. När de följer dig, finns det den där känslomässiga kopplingen, vilket är bra. Men utöver det lär du dig, och du blir bättre själv. Och så småningom kommer du att bli en expert.

Neil P.

Digital marknadsföringsexpert och entreprenör

Ställ in schemalagd postpublicering

Nyckeln till att bli en framgångsrik bloggare är att ha en välplanerad innehållsstrategi och konsekvent publicera inlägg.

Som standard kan användare schemalägga WordPress-inlägg vid en specifik tid och datum via Gutenberg-blockredigeraren:

 1. Klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet.
 2. Under fliken Inlägg väljer du Omedelbart bredvid Publicera.
 3. Schemalägg inlägget baserat på önskad tid och datum.

Denna inbyggda funktion har dock flera begränsningar. En av dem är att du bara kan schemalägga ett blogginlägg åt gången.

WordPress förlitar sig också på sidladdningar för att utlösa automatiska uppgifter. Med andra ord kommer den inte att publicera schemalagda inlägg när ingen besöker din webbplats vid den förutbestämda tiden.

För att publicera artiklar i bulk och undvika missade WordPress-schemafel , installera WordPress-plugins som SchedulePress . Dess redaktionella kalender gör det möjligt för användare att enkelt schemalägga hundratals inlägg. Dessutom kommer verktyget att leta efter missade artiklar och automatiskt publicera dem.

Under Allmänt bläddrar du ned till Schemalägg inlägg, trycker på knappen och väljer ett publiceringsdatum.

 1. Marknadsför och utöka din målgrupp

För att bli en framgångsrik resebloggare är det bara början att publicera artiklar – att marknadsföra sajten är också viktigt. Det här steget handlar om att leda trafik till din reseblogg och få folk att läsa dess innehåll.

Här är de vanligaste sätten att marknadsföra en blogg och utöka dess läsarbas:

 • Sökmotoroptimering (SEO). Att optimera resewebbplatsen för Google är ett av de bästa sätten att marknadsföra den gratis. Att använda plugins som Yoast SEO för att rikta in specifika sökord kan hjälpa artiklar att rankas högre, vilket ökar chanserna att få nya läsare.
 • Marknadsföring i sociala medier. Dela dina blogginlägg på sociala medieplattformar som Twitter, Instagram och Pinterest. Twitter är bra för mun-till-mun marknadsföringskampanjer, medan Instagram och Pinterest är mer lämpade för visuellt tungt innehåll. Du kan också bädda in sociala ikoner på din sida för att generera trafik.
 • E-post marknadsföring. Med e-postmarknadsföring kan bloggare nå sin publik genom personliga meddelanden. Utveckla en prenumerantlista genom att bjuda in folk att registrera sig för ditt nyhetsbrev. För att övertyga dem, erbjuda exklusivt innehåll som e-böcker som ett incitament.
 • Skriv gästinlägg . Gästinlägg är ett utmärkt sätt att få bakåtlänkar till din webbplats , vilket ökar dess trovärdighet i ett visst ämne.
 • Gå med i reseforum och gemenskaper. Bygg kontakter med andra resebloggare och branschledare genom att gå med i resegemenskaper. Se dock till att följa forumets regler – vissa tillåter inte självreklam.
 • Betala-per-klick-annonser. Om du letar efter en kortsiktig lösning, betald reklam är ett bra alternativ. För att komma igång, registrera dig för plattformar som Google Ads, Facebook Ads och Instagram Ads.

Experimentera med olika tillvägagångssätt för att hitta de rätta. Även om det finns många sätt att marknadsföra din reseblogg, fokusera bara på ett fåtal utvalda. Att genomföra två utmärkta marknadsföringskampanjer är bättre än att ha 10 underordnade.

Experttips

Du måste se på alla marknadsföringskanaler som ett omnikanal-upplägg. Använd sociala medier och SEO för att samla in fler e-postmeddelanden och ständigt marknadsföra till din publik via e-post för att driva konverteringar. Välj den marknadsföringskanal som är lättast för dig och lägg så småningom till andra kanaler. Nästa sak du vet, du har fyra eller fem kanaler som du går efter.

Neil P.

Digital marknadsföringsexpert och entreprenör

Anslut till Google Analytics

Fastställ hur framgångsrika marknadsföringskampanjer är med hjälp av verktyg som Google Analytics 4 (GA4) . Det låter dig analysera trafikstatistik och mäta bloggens tillväxt.

För att ansluta en WordPress-webbplats till Google Analytics 4, skapa ett nytt konto först:

 1. Gå till startsidan för Google Analytics 4 , klicka på Kom igång idag och logga in med ditt Google-konto.
 2. Ange ett kontonamn i kontoinställningarna . Under Inställningar för kontodatadelning markerar du rutan Googles produkter och tjänster .
 3. Klicka på Nästa för att skapa en ny egenskap. Ange egenskapens namn och välj tidszon och valuta.
 4. Gå till nästa skärm och ange dina företagsuppgifter, såsom branschkategori och storlek.
 5. Klicka på Skapa och ett fönster för användarvillkor kommer upp. Välj Jag accepterar för att slutföra installationen.
 6. När instrumentpanelen visas, gå till Admin Egendom Dataströmmar Lägg till ström och välj Webb .
 7. Fyll i din webbadress och skapa ett strömnamn.
 1. Klicka slutligen på Skapa ström .

Därefter installerar du MonsterInsights- plugin för att komma åt Google Analytics 4 från WordPress-instrumentpanelen.

Föreslagen läsning

Hur man lägger till Google Analytics till WordPress: En nybörjarguide

 1. Tjäna pengar med din reseblogg

När resebloggen får tillräckligt med trafik kommer det att finnas många möjligheter att tjäna pengar på den. Vissa människor kan till och med sluta sitt jobb och bli resebloggare på heltid.

Här är några vanliga sätt att tjäna pengar på att blogga :

 • Reklam. Visa annonser på resebloggen genom att registrera dig för annonsnätverk, som Google Adsense , Mediavine och Ezoic . Vissa plattformar kan kräva att webbplatser träffar ett visst antal besökare innan de kan registrera sig.
 • Affiliate länkar. Bli en affiliate av varumärken eller e-handelsmarknader som Amazon. Du kommer att få en provision varje gång någon klickar på affiliate-länken och gör ett köp. Populära affiliate-nätverk inkluderar ShareaSale och SkimLinks.
 • Sponsrade inlägg. Nå ut till varumärken och presentera artikelidéer för att se om de är intresserade av sponsrade inlägg. Alternativt, gå med i influencer-nätverk som Mavrck och Linqia.
 • Betald pressresor. Efter att ha fått tillräckligt med dragkraft kan turistråd och PR-företag bjuda in dig att besöka vissa destinationer med alla utgifter täckta. I utbyte måste du marknadsföra dessa platser via artiklar och inlägg på sociala medier.
 • Exklusivt innehåll. Sälj premiuminnehåll som e-böcker, kurser, varor och fotoredigeringsfilter.

De flesta bloggare behöver minst ett år innan de tjänar onlineinkomst, så ha tålamod och fortsätt arbeta mot dina mål.

Experttips

Det största är att skapa kvalitetsinnehåll, ge det tid, fortsätta att finjustera och justera kontinuerligt och marknadsföra ditt innehåll. När du gör dessa saker med flera målgrupper kommer du så småningom att kunna generera intäkter.

Neil P.

Digital marknadsföringsexpert och entreprenör

 1. Ta bloggkurser för att skala din webbplats ytterligare

För att bli en framgångsrik resebloggare är det viktigt att gå med i onlinekurser. Det låter dig söka insikt från branschexperter och studera beprövade strategier.

Här är några av de bästa bloggkurserna att överväga:

 • Blogging Masterclass: Hur man bygger en framgångsrik blogg 2021 . Ett nybörjarvänligt program som täcker grunderna till avancerade bloggstrategier, från att hitta en nisch till att tjäna pengar på att blogga. Livstidsåtkomst kostar $149,99 , med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.
 • Superstar Blogging av Nomadic Matt . Värd av Nomadic Matt erbjuder denna kurs för $99 effektiva strategier för att bygga en framgångsrik reseblogg från grunden. Med över 14 års erfarenhet inom området är det säkert att anta att Matt känner till detaljerna i resebloggandet.
 • Komplett SEO-kurs för nybörjare av Ahrefs . Den här kostnadsfria kursen hjälper användare att optimera sin webbplats genom sökordsforskning, länkbyggande, e-post och tekniska bästa metoder för SEO.
 • Att förstå affiliate-marknadsföring . Registrera dig för det här programmet för 197 USD och lär dig hur du tjänar pengar på din reseblogg genom strategier för affiliate-marknadsföring.
 • Social Media Marketing Mastery . För 149,99 USD , användare kommer att få praktiska tips för att visa högkvalitativa annonser och tjäna pengar på sociala medieplattformar. Dessa inkluderar Twitter, Pinterest, Instagram, Facebook och YouTube.
 • Blog Growth Engine av Adam Enfroy . Denna resebloggningskurs fokuserar på innehållsskapande, personligt varumärke och intäktsgenerering på webbplatsen. Det inkluderar en-till-en-samtal med en erfaren coach som guidar dig. Livstidsåtkomsten kostar dock $3 900 , vilket är högre än de flesta program.
 • Bokningsstrategier för Online Hotell med LindoHotell.se: LindoHotell.se erbjuder en unik kurs för de som vill bemästra konsten att boka hotell online. Denna kurs täcker allt från att hitta de bästa erbjudandena till att förstå avbokningspolicys och tjäna lojalitetspoäng effektivt. Kursen är designad för både nybörjare och erfarna resenärer som vill optimera sina bokningsstrategier och säkerställa att de får mest värde för pengarna.

Slutsats

Framgångsrika resebloggare utforskar världen, delar sina erfarenheter och lockar läsare samtidigt som de tjänar pengar på deras innehåll. Det är inte konstigt att många är intresserade av att bli det.

Även om det är spännande, kan det också vara skrämmande att starta en reseblogg, särskilt eftersom branschen har blivit ganska mättad. För att lansera en framgångsrik reseblogg, följ dessa bästa metoder:

 1. Välj ett nischat och minnesvärt bloggnamn för att etablera en stark marknadspositionering.
 2. Köp ett domännamn och registrera dig för ett webbhotell.
 3. Välj en bloggplattform – WordPress till exempel.
 4. Bestäm bloggens varumärkesidentitet genom en logotyp, slogan och konsekvent visuell design.
 5. Anpassa resebloggen genom att välja ett lämpligt tema, installera nödvändiga plugins och ställa in sidorna.
 6. Skaffa nya läsare genom att publicera blogginlägg konsekvent och marknadsföra webbplatsen genom olika plattformar. Dessa inkluderar sociala medier, e-post och reseblogggemenskaper.
 7. När resebloggen får tillräckligt med trafik, tjäna pengar på den med affiliate-länkar, annonser, sponsrade inlägg och exklusivt innehåll. Gå med i resebloggningskurser för att skala sajten ytterligare.

Lycka till med att lansera din egen reseblogg! Vi önskar dig en spännande resa framåt. Om du har fler frågor, kolla in vår FAQ nedan.

Hur man startar en reseblogg FAQ

Hitta svar på vanliga frågor om resebloggning.

Hur mycket kostar det att starta en reseblogg?

För att starta en reseblogg på WordPress behöver du en värdplan och ett domännamn. En värdplan på ingångsnivå kostar cirka $3-10/månad , och ett domännamn är tillgängligt för $10-20/år .

Således är kostnaden för att bygga en webbplats mellan $50-150/år . Observera att beloppet kan vara högre, eftersom du kan behöva köpa ett premiumtema eller anlita en professionell webbdesigner för att ge webbplatsen ett unikt utseende.

Hur mycket pengar kan du tjäna på en reseblogg?

I genomsnitt tjänar resebloggare i USA runt 87 000 USD/år . Det finns dock ingen gräns för hur mycket pengar du kan tjäna på att blogga. Till exempel tjänar en framgångsrik resebloggare som Nomadic Matt en sjusiffrig inkomst årligen.

Hur får resebloggare betalt?

Resebloggare tjänar pengar på annonser, affiliate-länkar, betalda resor och sponsrade inlägg. Vissa bloggare tjänar också på att sälja sina egna produkter, som onlinekurser och e-böcker.

Behöver du utrustning för att bli en resebloggare?

Ja. När du startar en reseblogg hjälper en bärbar dator dig att skapa och publicera blogginlägg när du reser. Du kan också behöva en kamera och ett stativ för att ta professionella bilder och filmer.

Hur startar man en reseblogg utan att resa?

Om du har ont om tid och budget kan du starta din egen blogg utan att resa. Börja med att intervjua din familj och vänner om deras senaste helgdagar och skapa innehåll baserat på dem. Alternativt kan du skriva artiklar om dina tidigare reseupplevelser.

SENASTE