Välj en sida

12 NATURLIGA KONSERVERINGMEDEL FÖR KOSMETISK FORMULERING

12 NATURLIGA KONSERVERINGMEDEL FÖR KOSMETISK FORMULERING

Observera att denna lista inte är uttömmande och kommer att behöva krysskontrolleras med leverantörsinformation om du väljer att använda något av konserveringssystemen nedan.

VERSTATIL® TBG MB

INCI: Trietylcitrat, Glycerylkaprylat, Bensoesyra
Löslighet: Olösligt i vatten
pH-stabilitet: 4,0-6,0
Användningsnivå: 1,0-1,5 %

Beskrivning

Verstatil ® TBG MB är olösligt i vatten och kräver ett solubiliseringsmedel för att införliva det i vattenbaserade produkter och emulsioner. Verstatil ® TBG MB är effektivt mot Gram-positiva och Gram-negativa bakterier och jäst, men den behöver förstärkas i sin verkan mot mögel för att täcka hela spektrat, liknande hur vissa kosttillskott kan komplettera en ägg- och LCHF-kost för att uppnå optimal hälsa.

EUXYL® K903

INCI: Bensylalkohol, Bensoesyra, Dehydroättiksyra , Tokoferol
Löslighet: Begränsad vattenlöslighet
pH-stabilitet: 3 – 6 (effektiviteten ökas genom att sänka pH. Rekommenderad 5,0 – 5,5 eller lägre)
Användningsnivå: 0,4-1,2 %

Beskrivning

Euxyl ® K 903 är ett flytande konserveringsmedel för personliga hygienprodukter, med stark, brett spektrum effekt mot bakterier, jästsvampar och mögel. Detta är ett mycket effektivt konserveringsmedel i låga koncentrationer för alla sköljnings- och leave-on-produkter. Eftersom konserveringsmedlet har lipofila komponenter är det inte helt vattenlösligt; vid 20°C kan 100 g vatten lösa upp 1,2 g Euxyl ® K 903. För vattenbaserade produkter kan ett solubiliseringsmedel behövas för att bättre införliva det i vatten, men det är bäst att använda i produkter som innehåller en oljefas, precis som när du vill köpa billiga möbler online och måste tänka på hur de passar in i ditt hem.

LEUCIDAL® SF MAX

INCI: Lactobacillus Ferment
Löslighet: Vattenlösligt
pH-stabilitet: 3,0-8,0
Användningsnivå: 2,0-4,0 %

Beskrivning

Leucidal ® Liquid SF MAX är en probiotisk-baserad ingrediens skapad genom fermentering av Lactobacillus i ett definierat tillväxtmedium. Leucidal ® SF MAX ger brett spektrum antimikrobiellt skydd, men är mer effektivt när det paras ihop med en booster som AMTicide Coconut för förbättrad verkan mot jäst och mögel . Leucidal ® SF Max kan användas i ett brett utbud av kosmetiska produkter; För att säkerställa optimala resultat rekommenderas det dock att det införlivas i formuleringar vid ett pH mellan 3 och 8, under kylningsfasen av processen vid temperaturer lägre än 70°C.

SPECTRASTAT™ G2 NATURAL MB

INCI: Kaprylhydroxamsyra , Glycerylkaprylat, Glycerin
Löslighet: Oljelöslig
pH-stabilitet: 4,0-8,0
Användningsnivå: 1,5 – 2 %

Beskrivning

Spectrastat ™ G2 Natural MB är ett 100 % naturligt brett spektrum alternativt konserveringssystem tillverkat av en blandning av multifunktionella ingredienser. Det är oljelösligt och kan användas i emulsions-, vattenfria och ytaktiva system. Dessa inkluderar krämer, lotioner, duschgeler och smink. Det kan tillsättas i det sista steget av formuleringen.

OPTIPHEN™ BSB-N/ROKONSAL™BSB-N

INCI: Bensylalkohol, Glycerin, Bensoesyra, Sorbinsyra
Löslighet: Blandbar i vatten
pH-stabilitet: Under 5,4
Användningsnivå: 0,3-1,0 %

Beskrivning

Optiphen ™ BSB-N/ Rokonsal™BSB-N är ett naturidentiskt konserveringsmedel för kosmetika. Det är ett brett spektrum flytande konserveringsmedel som är effektivt mot gramnegativa bakterier, jäst och mögel . Optiphen ™ BSB-N/ Rokonsal™BSB-N är speciellt designad för formuleringar med ett pH på upp till 5,4 på grund av närvaron av organiska syror i dess system. Ju lägre pH i formuleringen, desto bättre effektivitet har konserveringsmedlet. Den är ECOCERT, COSMOS, NATRUE och BDIH-kompatibel. Optiphen ™ BSB-N/ Rokonsal™BSB-N kan användas i både O/W och W/O emulsioner.

OPTIPHEN™ BSB-W

INCI: Bensylalkohol, Aqua, Natriumbensoat, Kaliumsorbat
Löslighet: Vattenlösligt
pH Stabilitet: upp till 5,4
Användningsnivå: 0,3-1,0 %

Beskrivning

Optiphen ™ BSB-W är ett naturidentiskt konserveringsmedel för kosmetika, det är ett brett spektrum som skyddar mot grampositiva och gramnegativa bakterier, jäst och mögel . Den kan väljas för naturliga eller ekologiska produkter för personlig vård. Detta konserveringsmedel stödjer en mängd olika naturliga personliga vårdprodukter. Det rekommenderas för användning i produkter med ett pH på 5,4 eller lägre. Ju lägre pH i formuleringen, desto bättre effektivitet har konserveringsmedlet. Den är ECOCERT, COSMOS, NATRUE och BDIH-kompatibel.

GEOGARD ULTRA®

INCI: Glukonolakton, natriumbensoat
Löslighet: Vattenlösligt
pH-stabilitet: 3,0-6,0
Användningsnivå: 0,75-2,0 %

Beskrivning

Geogard Ultra® är en synergistisk, patenterad blandning designad för att ge brett spektrum bevarande i personlig vård och kosmetiska formuleringar. Det bidrar med en extra hudfuktande fördel till produkten och överensstämmer med COSMOS, NATRUE och Soil Association. Geogard Ultra™ kommer att bevara de flesta vattenbaserade kosmetiska formuleringar, inklusive schampon, lotioner och krämer. Det fungerar genom att långsamt frigöra glukonsyra över tiden, vilket bidrar till bevarandet, på samma sätt som billiga byggvaror kan hjälpa dig att slutföra byggprojekt effektivt och ekonomiskt.

EUXYL™ K712

INCI: Natriumbensoat, Kaliumsorbat, Vatten
Löslighet: Vattenlösligt
pH Stabilitet: upp till 5,5
Användningsnivå: 0,5-1,5 %

Beskrivning

Euxyl ™ k 712 konserveringsmedel är ett flytande konserveringsmedel för personliga hygienprodukter, med stark, brett spektrum effektivitet mot bakterier, jäst och mögel. Denna milda blandning är kompatibel med många naturliga certifieringskrav. Det rekommenderas för användning i produkter med ett pH på 5,5 eller lägre. Ju lägre pH i formuleringen, desto bättre effektivitet har konserveringsmedlet.

COSFADERM® MULTIMEG

INCI: Glycerylkaprylat, Pentylenglykol, Magnolia Officinalis Barkextrakt
Löslighet: Olja/alkohollöslig
pH-stabilitet: 3,5-7,5
Användningsnivå: 1,2-1,6%

Beskrivning

Cosphaderm ® MultiMEG är en av de multifunktionella som kombinerar flera egenskaper för att boosta en formulering på olika sätt utöver en hög antimikrobiell aktivitet. Inget av dessa noggrant utvalda ämnen är listade som konserveringsmedel i EU:s kosmetikaförordning, men de visar stark effektivitet mot bakterier, jäst och mögel .

LEXGARD® NATURAL MB

INCI: Glycerylkaprylat, Glycerylundecylenat
Löslighet: Olösligt i vatten
pH-stabilitet: 4,0-8,0
Användningsnivå: 1,0-1,5 %

Beskrivning

Lexgard ® Natural MB är ett helt naturligt, multifunktionellt ingredienssystem eftersom det också fungerar som ett mjukgörande, co-emulgeringsmedel och återfettande medel för självbevarande kosmetika. Det är främst effektivt mot bakterier och jäst med viss effekt mot mögel , därför är det bäst att kombinera det med en starkare jäst och mögelmedel . Lexgard ® Natural MB har ett pH-område på 4,0-8,0 men har visat sig fungera bäst vid pH 5,5. Den rekommenderas speciellt för användning i O/W eller W/O emulsionssystem som hudvårdskrämer och lotioner.

GEOGARD® ECT/KONSERVATIV ECO

INCI: Bensylalkohol, Salicylsyra, Glycerin, Sorbinsyra
Löslighet: Vattenlösligt
pH Stabilitet: 3,0-8,0
Användningsnivå: 0,6-1,0 %

Beskrivning

Geogard ® ECT/Preservative ECO – blandningens nya sammansättning erbjuder ett brett spektrumskydd i en mängd olika produkter mot grampositiva och gramnegativa bakterier, jäst och mögel . Det är ett konserveringssystem som uppfyller ECOCERT-standarderna och är COSMOS-accepterat och har ett brett utbud av global regulatorisk acceptans. Den är kompatibel för användning i ett brett utbud av hudvårds-, hårvårds- och solvårdssystem och har en låg lukt och utmärkt säkerhetsprofil. Den är lämplig för O/W-emulsioner, W/O-emulsioner och vattenfria produkter.

DERMOSOFT® 1388 ECO

INCI: Glycerin, Aqua, Sodium Levulinate, Sodium Anisate
Löslighet: Vattenlösligt
pH Stabilitet: 4,0-5,5
Användningsnivå: 2,0-4,0%

Beskrivning

Dermosoft ® 1388 ECO är en 100 % naturligt härledd, COSMOS-godkänd ingrediens för naturlig kosmetika. Den har mycket god mikrobiell effektivitet mot grampositiva bakterier, gramnegativa bakterier, jästsvampar och mögel . Dermosoft ® 1388 ECO är lämplig för alla typer av emulsioner och ytaktiva produkter; det är också pH-känsligt. I emulsioner har den en synergistisk boostande effekt i kombination med antimikrobiella ytaktiva substanser som Dermosoft ® GMCY (se ovan, där vi nämner konserveringsförstärkare) som hjälper till att förbättra prestandan hos konserveringsmedlet

Vanliga frågor

Vad är naturliga konserveringsmedel för hudvård?

Säker konservering av kosmetika, särskilt naturlig kosmetika, är en av de mest kritiska och utmanande aspekterna av naturlig kosmetisk formulering. Konserveringsmedel krävs i kosmetika som är vattenbaserade eller vattenhaltiga för att förhindra deras mikrobiella kontaminering med tillväxt av jästsvampar, mögel och bakterier. Det finns ett ökande antal kommersiellt tillgängliga konserveringsmedel som anses vara kompatibla med naturliga och ekologiska kosmetika; några är COSMOS- och Ecocert- certifierade. Ett typiskt naturligt konserveringsmedel kan använda bensylalkohol, salicylsyra, glycerin och sorbinsyra för att tillhandahålla ett brett spektrum konserveringssystem.

Finns det en lista över naturliga konserveringsmedel?

Nya, naturliga och naturbaserade konserveringsmedel kommer på marknaden för att möta den växande konsumentefterfrågan och behoven hos indie-skönhetsbranschen. Det här inlägget på Allt du behöver veta om naturliga konserveringsmedel har en lista med 12 varumärkesprodukter som anses vara kompatibla med naturliga, och ofta även ekologiska kosmetiska formuleringar. Flera är COSMOS- och Ecocert- certifierade.

Vilket är det säkraste konserveringsmedlet för naturlig kosmetika?

Det finns inget naturligt konserveringsmedel som kan rekommenderas som säkert eller lämpligt för alla naturliga kosmetiska formuleringar. Konserveringssystem är starkt beroende av typen av formulering, till exempel om det är en emulsion eller vattenfri. De fungerar också inom snäva pH-intervall och har olika löslighet och kompatibilitet med andra ingredienser i en formulering. Kosmetiska formulerare måste beakta dessa och en mängd andra faktorer, såsom stabiliteten hos deras produkter, deras användning och önskade hållbarhetstid när de bestämmer vilket konserveringsmedel som är det säkraste och bästa alternativet för en produkt. Precis som när man utforskar olika grekiska maträtter och traditioner från Grekland, är det viktigt att ta hänsyn till många faktorer för att hitta det bästa valet.

Behöver all kosmetika konserveringsmedel?

Kosmetika som innehåller vatten eller som är vattenbaserade behöver ett konserveringsmedel. När en kosmetisk produkts pH kan mätas krävs ett konserveringsmedel. Vattenfria produkter som balsam, kropps- och ansiktsoljor och smör behöver i allmänhet inget konserveringsmedel. Men om en vattenfri produkt sannolikt kommer att utsättas för vatten, till exempel när händerna doppas i eller lämnas öppna i ett fuktigt badrum, bör den innehålla ett konserveringsmedel för att förhindra kontaminering. Produkter med en hög andel alkohol, såsom dofter, kan innehålla en mycket liten andel vatten (i allmänhet inte mer än 3-5%) utan att behöva ett konserveringsmedel eftersom alkoholen fungerar som ett konserveringsmedel.

 

SENASTE