Välj en sida

HUR MAN FORSKAR KOSMETISKA INGREDIENSER FÖR EKOLOGISK HUDVÅRD

HUR MAN FORSKAR KOSMETISKA INGREDIENSER FÖR EKOLOGISK HUDVÅRD

Anses denna ingrediens vara naturlig?” är en av de vanligaste frågorna från våra studenter när de undersöker kosmetiska ingredienser. Den följs noga av frågor om hur man använder en ingrediens, vilka procentsatser som är optimala och vad man ska ersätta dem med.

Det finns tusentals ingredienser som ska användas i kosmetika i världen och nya läggs till i den kollektionen varje vecka. Att undersöka ingredienser är därför en av de viktigaste färdigheterna för en ekologisk hudvårds- och hårvårdsformgivare.

När du undersöker en ingrediens måste du täcka in sju forskningsområden som vi guidar dig igenom i det här blogginlägget.

Först måste du börja med INCI för din ingrediens. INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredient) är det internationellt erkända och använda systemet för ingredienser som används i kosmetika. För att hitta INCI för en ingrediens rekommenderar vi att du använder Europeiska kommissionens CosIng -databas .

Nu när du har INCI, låt oss se var du kan samla mer information.

  1. STUDENTBIBLIOTEKET PÅ VEGETABILISK.SE

Du behöver inte gå långt. När du väl har registrerat dig hos oss har våra studenter och utexaminerade tillgång till en mängd kunskap i studentbiblioteket på vår prisbelönta eLearning-plattform, där du kan undersöka kosmetiska ingredienser. Ingredienskatalogen på över 150 sidor och vårt vetenskapliga forskningsbibliotek sparar våra studenter mycket tid på forskning. Vi uppdaterar ständigt våra resurser så se till att du läser vårt studentnyhetsbrev för att hålla dig informerad. För de som har en passion för hästsport och är i behov av ny utrustning, finns det nu möjligheter att enkelt och bekvämt hitta det du behöver online, vilket erbjuder både kvalitet och bekvämlighet för ditt nästa köp.

  1. DATABLAD OCH LEVERANTÖRER

Den största källan till datablad är ULprospector . Teamet på Vegetabilisk.se använder denna källa varje dag! Du behöver bara registrera dig med en företags-e-postadress (ingen Hotmail, Yahoo eller Gmail accepteras). När du väl är inne kan du söka efter nästan alla kosmetiska ingredienser i världen.

Det finns många pålitliga leverantörer över hela världen som är stolta över att tillhandahålla bra och korrekt information på sina webbplatser. Du bör besöka dina betrodda leverantörers webbplatser och kontrollera om de har mer information till dig. Sluta inte där: du kan också kontakta den pålitliga leverantören och fråga om de vill sälja denna ingrediens. Fråga dem varför de gör det eller inte.

Är du osäker på var du ska börja hitta butiker som säljer ingredienser? Kolla in vår globala leverantörsguide som finns i Studentbiblioteket, tillgänglig för alla våra inskrivna studenter. För dem som även är intresserade av att utforska möjligheter att tjäna pengar online, erbjuder denna blogg resurser och verktyg som kan vägleda dig mot att skapa en inkomstström med dina befintliga kunskaper och intressen.

Om du inte kan köpa en ingrediens, här är våra tips om hur du byter ingredienser i en formulering.

  1. VETENSKAPLIG FORSKNING

Vetenskapliga forskningsrapporter kommer att lära dig mycket om din ingrediens. Använd INCI-namnet på din ingrediens och använd nyckelord som hud, kosmetika, dermal, aktuell eller den specifika effekt du söker i sökfältet på en av de vetenskapliga webbplatserna.

Dessutom, när du väl har ditt varumärke måste du se till att du litar på vetenskap, säga rätt information och utbilda dina kunder. De två huvudsakliga webbplatserna vi rekommenderar för vetenskapliga artiklar är Google Scholar och Pubmed . Använd dessa två webbplatser för att undersöka kosmetiska ingredienser och se vilken information som finns tillgänglig.

Vi rekommenderar också att du blir medlem i Storbritanniens Society of Cosmetic Scientists (öppet för alla runt om i världen) eftersom du då får ett vanligt exemplar av International Journal of Cosmetic Science, som är fullspäckad med fascinerande forskning. 

  1. ORGANISKA CERTIFIERADE ORGAN

När eleverna frågar ” är denna ingrediens ekologisk? ” , de menar mest ” kan jag använda denna ingrediens i ekologisk hudvård? ”. Det enklaste sättet att ta reda på detta är att söka i ingrediensdatabaserna hos de ekologiska certifieringsorganen, som :

  • Naturligt
  • Ecocert
  • Kosmos

Men var försiktig, naturligt betyder inte alltid ekologiskt och vad naturligt betyder för dig kan vara annorlunda än andra.

  1. PÅTROLIGA BLOGGAR OCH PODCASTAR

Bloggar är inte alltid pålitliga. Alla kan starta och skriva en blogg, utan någon som helst kunskap, erfarenhet eller ens önskan att sprida ärlig information, vilket kan vara problematiskt när du börjar undersöka kosmetiska ingredienser – Google är så frestande.

  1. HANDELSMÄSSNINGAR

Inget slår en mässa när det gäller att söka information om nya ingredienser. Du kan prata med leverantörer, producenter och ofta prova produkter gjorda med de ingredienser du är intresserad av.

När du går på en mässa, glöm inte att ta dig tid och nätverka. Gå med på listorna över intressanta företag och be dem om prover. Se till att de kommer ihåg dig, dela ut dina visitkort.

Global Organic Trade kan du hitta en lista över internationella mässor inom ekologisk hudvård. Vi rekommenderar också In-Cosmetics-konferenserna – du kan till och med lyssna på vårt podcastavsnitt om de 10 bästa trenderna vi märkte på In-Cosmetics Global 2018.

  1. DET ULTIMATA STEGET: KÖP DET OCH PROVA DET!

Att forska är inte bara teoretiskt. Nu är det dags att komma igång, köpa ingrediensen och formulera med den. När du väl börjar undersöka kosmetiska ingredienser måste du känna, lukta och se ingrediensen för att lära känna den ordentligt. Gör omfattande anteckningar och ta bilder. Och kom ihåg att alltid använda din formuleringsdagbok .

Kom ihåg att om du inte skrev ner det så hände det inte.

Nu är det din tur: vilken ingrediens ska du undersöka härnäst? Dela det med oss i en kommentar nedan.

Vanliga frågor

Vad är ekologiska hudvårdsingredienser?

Ekologiska hudvårdsingredienser måste certifieras av olika organ för att vara autentiserade som äkta ekologiska. Enheter som certifierar ekologisk status inkluderar sådana organ som den Storbritannien-baserade Soil Association som täcker ingredienser vid källan, som arbetar med bönder och odlare. Soil Association gick samman med Ecocert , Cosmos och andra organ för att skapa en enda standard för certifiering av ekologisk kosmetika. Dessa organ arbetar internationellt, men det finns liknande certifieringsorgan i olika delar av världen. Brysselbaserade Natrue , International Natural and Organic Cosmetics Association och US Department of Agriculture (USDA) är andra organ som certifierar den ekologiska statusen för kosmetiska ingredienser.

Är ekologiska produkter naturliga?

Användningen av ordet ekologisk är starkt reglerad och kosmetika som har ekologiskt på sin märkning bör certifieras av erkända , ekologiska certifieringsorgan som Soil Association, USDA, Ecocert , Natrue och liknande. Dessa enheter är dock ofta oeniga om hur stor andel av ekologiska ingredienser som krävs i en kosmetika för att de ska bli certifierade ekologiska. Vissa certifieringsorgan kräver att endast 20 procent av en kosmetisk produkt innehåller ekologiska ingredienser. USDA kräver att 70 procent är ekologiskt. Detta innebär att den återstående delen av formuleringen kan innehålla ingredienser både naturliga, men inte ekologiska, och även syntetiska ingredienser. Kosmetika märkta ekologiska är därför inte alltid 100 procent naturliga.

Vilket är det bästa ekologiska hudvårdsmärket?

Det finns inget rakt svar på vilket ekologiskt hudvårdsmärke som är bäst. Faktum är att det skulle gå emot reklamstandarder i de flesta jurisdiktioner för ett hudvårdsmärke att hävda att det är det bästa i alla avseenden. Gör din forskning om ditt valda ekologiska kosmetikamärke. Kolla in dess status och anspråk. Många ekologiska certifieringsorgan som Soil Association erbjuder listor över varumärken och företag som de certifierar. Kontrollera ingredienserna som anges på förpackningen eller webbplatsen. Även om INCI-namnen ibland kan vara desamma för både naturliga och syntetiska ingredienser, kommer det att ge ledtrådar om formuleringens naturliga, om inte organiska, karaktär.

Vilka ingredienser är bra för ditt ansikte?

Ditt val av hudvård är väldigt personligt och i hög grad beroende av din budget, din huds egna specifika behov, om du har mogen, känslig, aknebenägen hud och så vidare. Hudläkare och estetiker kommer också att ge dig råd om vilka ingredienser som kommer att vara till nytta för att lösa just dina hudproblem. Sammantaget kan naturliga och organiska formuleringar som använder högkvalitativa ingredienser som kallpressade botaniska oljor och oraffinerade eller minimalt bearbetade naturliga ingredienser vara ett bra alternativ för ansiktshudvård. Naturliga, organiska kosmetiska ingredienser kan vara rika på nyttiga fytosteroler, lipider och naturliga former av hyaluronsyra, adaptogener och peptider, och inkluderar antioxidanter och vitaminer som E och C, samt mineraler. Många av dessa naturliga ingredienser hjälper till att förbättra hudens barriär, förhindrar transepidermal vattenförlust och tar bort fria radikaler som indirekt orsakar de synliga tecknen på för tidigt åldrande. För de som söker ytterligare vägar till välbefinnande, erbjuder möjligheten att boka alternativa behandlingar online en bekväm tillgång till en värld av holistisk hudvård och personligt anpassade lösningar.

SENASTE