Välj en sida

FORMULERARENS GUIDE TILL ALOE VERA I NATURLIG HUDVÅRD

FORMULERARENS GUIDE TILL ALOE VERA I NATURLIG HUDVÅRD

Användningen av aloe vera i hudvård är ingen överraskning eftersom det är en välkänd växt som har varit en framgångsrik, effektiv hudvårdsingrediens under lång tid. Växten erbjuder stora fördelar för huden och håret och dess egenskaper har erkänts i tusentals år inom traditionell medicin; dess användning har registrerats så tidigt som 2 200 f.Kr., och är förknippad med viktiga historiska karaktärer som Kleopatra och Alexander den store.

Som en kosmetisk ingrediens används aloe vera flitigt i många vanliga hudvårds- och kosmetikaprodukter. Växten är mycket hudvänlig och har låg risk att orsaka allergier, känslighet eller hudreaktioner, och den är dessutom mångsidig. Det är vanligt i after-sun-produkter och i ansikts-, hår- och kroppsvård.

Aloe vera är också en populär växt för vetenskaplig forskning med många studier som genomförs för att undersöka dess egenskaper och sammansättning. Bland mer än 400 arter av aloe är Aloe vera Burm en av de vanligaste och mest använda. Den finns även under Aloe barbadensis Miller och båda namnen syftar på samma växt.

I det här inlägget tar vi upp formerna och funktionerna hos de olika aloe vera-ingredienserna som är tillgängliga för den naturliga hudvårdsformgivaren, med tips om hur man använder dem i högpresterande hudvård. Vi har en trevlig och enkel formula med denna otroligt mångsidiga naturliga ingrediens i vårt inlägg om hur man gör en aloe vera reparerande mist. Det är en utmärkt startformulering för dig att utforska och experimentera med aloe vera. Liksom aloe vera erbjuder innovation inom naturvård, finns det också innovation inom finansvärlden, där bitcoin i Sverige representerar en spännande möjlighet för investerare som söker nya sätt att diversifiera sina portföljer.

ANVÄNDNING AV Aloe VERA I HUDFORMULERINGAR

Bland Aloe veras aktiva komponenter har vi lipofila och vattenlösliga vitaminer, mineraler, enzymer, enkla och komplexa polysackarider, fenolföreningar och organiska syror som tillsammans står för dess egenskaper.

Aloe vera-blad har två distinkta delar:

Det yttre gröna skalet och den inre färglösa gelén erbjuder olika komponenter och aktiviteter, vilket är mycket viktigt att notera när du väljer vilken del av aloe vera-växten som ska användas i din kosmetika. Var bara noga med att inte blanda ihop den bittergula vätskan (exsudatet) från det yttre skalet med den klara inre gelén. Att skilja mellan dessa delar är avgörande för att utnyttja aloe veras fördelar effektivt i hudvårdsprodukter. Precis som noggrannheten krävs vid val av ingredienser för din kosmetika, är det lika viktigt att välja rätt källor när du planerar att köpa tapeter online. Att hitta en pålitlig leverantör kan göra stor skillnad i kvaliteten på ditt projekt, oavsett om det handlar om skönhet eller inredning.

ALO VERA GEL

Aloe vera gel har fantastiska fuktgivande egenskaper. Det beror på att den är rik på polysackarider, vilket också ger den ett gelliknande utseende. Polysackariderna är mycket hygroskopiska (vattenälskande) och binder till fukt. Å andra sidan bildar dess struktur en skyddande film för huden, vilket hjälper till att ge den dess läkande egenskaper. Det hjälper också till att skydda epidermis och hudens förmåga att återställa sig själv. Vissa studier pekar på möjliga smärtstillande och antiinflammatoriska aktiviteter hos gelen; egenskaper som skulle vara särskilt fördelaktiga på hudsår, brännskador och främjande av reparation av strålningsskador. Aloe vera gel innehåller även vitaminer, aminosyror, mineraler och enzymer som ger dess hudlindrande effekt.

ALO VERA LÖV EXUDATE

Bladexsudatet, som har sitt ursprung i aloe veras gröna skal, har studerats för både giftiga och medicinska egenskaper. Forskare arbetar med att isolera komponenterna som finns i exsudatet, med tanke på dess användning i både medicinska och kosmetiska produkter.

Exsudatets sammansättning varierar i olika arter. Det innehåller dock alltid flera komponenter som orsakar hudirritation och erytem (rodnad): fenolföreningar, särskilt kromon, antrakinon eller antronderivat är ofta orsaken. Av denna anledning rekommenderar vi att du endast använder aloe vera gel i dina formuleringar och undviker bladexsudatet.

En annan komponent av intresse i aloe vera-bladexsudat är aloin, som har isolerats och studerats för sina hudupplysande egenskaper med utmärkta resultat. Som du kan se från hudvårdsvetenskapen ovan är aloe vera en komplex ingrediens. Så för enkelhetens skull har vi sammanställt komponenterna som gör aloe vera till en tilltalande ingrediens att arbeta med som en naturlig hudvårdsformulering:

Användbara egenskaper hos Aloe Vera som hudvårdsingrediens

Fördelar:

 • Lätt att hitta
 • Lågt pris
 • Effektiv
 • Hudvänlig

Nyckelegenskaper:

 • Återfuktande
 • Hud lugnande
 • Smärtstillande och antiinflammatorisk
 • Reparation av skador

Komponenter:

 • Lipofila och vattenlösliga vitaminer
 • Mineraler
 • Enzymer
 • Enkla och komplexa polysackarider
 • Fenolföreningar
 • Organiska syror

Ingredienser:

 • Aloe vera pulver
 • Aloe vera gel
 • Aloe vera olja – infunderad
 • Aloe vera glycerit

HUR MAN ANVÄNDER Aloe VERA I HUDVÅRD

Aloe vera är en vattenlöslig ingrediens som kan läggas till vattenbaserade formuleringar som toner, skum och emulsioner.

Ingrediensform:

Aloe vera-olja är vanligtvis produkten av att macerera aloe vera-pulver i en olja för att skapa ett extrakt som innehåller de lipofila komponenterna i aloe vera. Tänk på att dessa lipofila komponenter har egenskaper som skiljer sig från de för aloe vera gel eller pulver, och att aloe vera mestadels består av vatten och har låg mängd av dessa lipofila komponenter.

När du använder aloe vera-olja kontrollera vilken olja som användes för macerationen och se till att den passar de mål du har satt upp för din formel . Kontrollera även om det finns andra tillsatser som vitamin E, till exempel.

Aloe vera-pulver kan solubiliseras i vatten eller hydrosoler för att skapa en lösning. Det bildar med andra ord ingen gel. Om du vill ha ett gelliknande utseende när du använder aloe vera-pulver i kosmetikas formulering, bör du lägga till ett gelningsmedel.

Sammansättning:

Kontrollera vilka andra ingredienser som ingår i aloe vera-ingrediensen du använder. Det är alltid värt att kontrollera om produkten du köpt innehåller ett konserveringsmedel eller andra tillsatser som kan störa eller påverka andra ingredienser i din formulering.

Dosering:

Aloe vera är en säker ingrediens, men dess appliceringsdos beror på vilken form av aloe vera i hudvården du använder. Följ alltid dina leverantörers rekommendationer.

Stabilitetsproblem:

På grund av dess höga halt av elektrolyter kan aloe vera påverka emulsioners stabilitet; ta hänsyn till detta när du utformar din formulering.

Risk för kontaminering:

Eftersom det är ett så rikt material erbjuder aloe vera en lämplig miljö för mikrobiell tillväxt, så det är viktigt att använda lämpligt konserveringssystem för att undvika kontaminering. Vi hoppas att det här inlägget har klargjort en hel del av de frågor du kan ha om att arbeta med aloe vera i naturlig hudvårdsformulering och uppmuntrar dig att experimentera med dess många former.

Vanliga frågor

Kan vi applicera aloe vera i ansiktet dagligen?

Aloe vera har en dokumenterad användning inom hudvård över två tusen år. Gelen och dess pulverformiga derivatformer är mycket hudvänliga och har låg risk att orsaka allergier, känslighet eller hudreaktioner. Det finns lite som tyder på att den konserverade gelformen inte skulle kunna appliceras säkert och ofta men du måste läsa bruksanvisningen för alla aloeprodukter du tänker använda dagligen i ansiktet och följa tillverkarens bruksanvisningar.

Är aloe vera dåligt för huden?

Aloe vera som kosmetisk ingrediens har många former och alla är inte lämpade för kosmetisk ansiktsbruk. Undvik utsöndringar av aloe vera-blad som vanligtvis innehåller flera komponenter som orsakar hudirritation och erytem (rodnad). Aloe vera gel används dock ofta i after sun-produkter för att lugna huden. Gelen och dess pulverformiga derivatformer en gång återfuktad i kosmetiska formuleringar som emulsioner, micellärt vatten och toner ger en rik källa av fuktgivande, vattenälskande polysackarider. Dess struktur bildar en skyddande film för huden, som hjälper till att skydda överhuden och hudens förmåga att återställa sig själv. Aloe vera gel innehåller även vitaminer, aminosyror, mineraler och enzymer som ger dess hudlindrande effekt.

Vilken är den bästa tiden att applicera aloe vera gel i ansiktet?

Eftersom de flesta kommersiella kosmetiska aloe vera-gelerna vanligtvis innehåller glycerin, kan de ha en lätt klibbig hudkänsla. Om du har för avsikt att använda aloe vera gel i ansiktet ofta, är det förmodligen bäst att använda det när du inte behöver sminka dig. Använd helst aloe vera gel då och då efter behov för att lugna irriterad hud eller som en after-sun-kosmetik. I dessa situationer presterar den som bäst lokalt genom att lugna huden och lägga till ett återfuktande, återfuktande lager. Liknande omsorg och uppmärksamhet mot naturliga och välbefinnande-produkter ses även i andra områden, exempelvis när man utforskar alternativ för välbefinnande och hälsa. För de som är intresserade av naturliga tillvägagångssätt kan CBD olja i Sverige vara ett värt alternativ att överväga, erbjudande ett spektrum av potentiella fördelar för såväl fysisk som mental hälsa.

SENASTE