Välj en sida

Hur man startar en mammablogg för nybörjare år 2023

Hur man startar en mammablogg för nybörjare år 2023

Under de senaste åren har så kallade mammabloggar blivit mycket populära och lönsamma. Influencer marketing förväntas växa till 10 miljarder dollar per år 2020. Som du kan se finns det pengar att tjäna här. Om du någonsin har velat starta en mammablogg finns det inget bättre tillfälle än nu.

Följande handledning tar dig steg för steg genom processen att starta en mammablogg. Även om du är en nybörjare och nybörjare på allting, har detta dig täckt.

Följ stegen hur de är givna och du kommer att vara en förstagångsmammabloggsensation på nolltid.

Vad du behöver för att börja

Innan vi gräver in i själva byggprocessen för hemsidan är det nog en bra idé att gå igenom några saker som du vill ha på plats. Dessa är vanligtvis innehållsrelaterade saker. Hur som helst finns här några förslag som kan hjälpa dig att komma igång.

Idéer för blogginnehåll

Först och främst bör du ha några bloggar redo att starta och en viss inriktning fastställd. Du förstår, du vill inte sätta upp en webbplats som inte har något innehåll på den.

Se till att du har några saker på plats som du kan publicera när din mammablogg går live. Du kan också besluta om saker som kategorier, layout, bilder och allt annat.

Hitta din nisch

Vissa bloggar för mammor tillämpar vissa typer av skrivande, granskning och interaktion. Det kommer att hjälpa dig om du kan hitta en nisch på mama-bloggarena när du börjar.

Många mammabloggar handlar till exempel om barnuppfostran, brölloppsguider, barnaktiviteter, matrecept eller vardagliga problem i livet. Vad det än är, försök att hitta något att fokusera på så att du lättare kan få tag på en publik när webbplatsen är igång.

Affiliates och reklam

Ja, vissa mammor vill helt enkelt ha en blogg att skriva på och dela med sig av till andra människor. Men de flesta som tar sig tid att göra detta rätt vill ha några idéer på plats om hur man kan tjäna pengar.

Du kan tillåta sponsrade inlägg längre fram om din webbplats blir så populär. Ett bra ställe att börja för lite sidoinkomster är dock Google Adsense och att öppna olika affiliates. På så sätt kan du tjäna pengar när någon klickar på en av dina affiliatelänkar och köper en vara.

Stegen för att bygga en webbplats

Nu när du har några innehållsartiklar och andra idéer på plats är det dags att gå igenom de steg som krävs för att faktiskt få igång din mammablogg.

Försök att följa dessa steg i den ordning de anges, eftersom detta kommer att ge dig den enklaste vägen till att få igång en webbplats för en mammablogg.

Köp ett domännamn och webbhotell

Det första du behöver göra är att gå och köpa ett domännamn för din mammablogg. Det finns många bra domännamnsregistrerare, men välj en som gör processen enkel.

Du kanske inte kan hitta exakt det domännamn du vill ha för din webbplats, eftersom det finns miljontals domännamn som redan är upptagna. Du kan dock leka med olika namn och formuleringar om du inte kan hitta det du vill ha.

Du kan också välja att använda ett annat domännamnstillägg, eftersom det finns dussintals olika sådana tillgängliga. Om du gör detta bör du kunna hitta ett domännamn som du verkligen gillar.

Nu när du har köpt ditt domännamn är det dags att hitta ett bra webbhotell. Hitta en som är rättvist prissatt och som ger dig allt du behöver för att enkelt få igång din mammablogg och publicera den på nätet. GreenGeeks erbjuder toppmoderna webbhotell och de kommer att ge dig alla verktyg du behöver för att lyckas.

GreenGeeks kan också fungera som din registrator så att du kan ha ditt domännamn och ditt webbhotell på ett och samma ställe. Detta är bekvämt eftersom du inte behöver hoppa fram och tillbaka mellan två olika företag.

Använd WordPress som ditt CMS

Du kommer att ställas inför ett viktigt beslut att fatta vid denna punkt. Du har ditt domännamn och ditt webbhotell på plats. I ditt cPanel-område på din hostingplattform kommer du att upptäcka att det finns ett antal riktigt bra CMS (Content Management Systems) som du kan använda för att bygga din webbplats.

Med detta sagt rekommenderar jag att du använder WordPress. Det finns helt enkelt inget bättre val på grund av allt som WordPress erbjuder. Plattformen är mycket användarvänlig och installationsprocessen är en barnlek. Du kan använda den en-klick-installationsmetod som tillhandahålls i din cPanel, eller så kan du helt enkelt installera den manuellt.

Oavsett vilket kommer du att vara redo att bygga på några minuter.

WordPress är också öppen källkod, vilket innebär att tusentals och åter tusentals utvecklare arbetar och bidrar till den. Eftersom systemet är så populärt behöver du inte gå särskilt långt för att hitta resurser och handledningar som kan hjälpa dig.

Slutligen är WordPress mycket säkert. Naturligtvis finns det flera saker du kan göra för att göra din WordPress-webbplats säkrare, men plattformen out of the box är byggd på en solid grund och ger en god säkerhet.

Installera helt enkelt WordPress så är du redo att välja tema och plugins för att börja utforma din nya mammablogg.

Att välja rätt tema

Det råder ingen brist på bra teman som du kan använda i WordPress. Det finns tusentals dynamiska, mobilvänliga teman som du kan välja mellan.

Med det sagt kanske du vill försöka hitta ett som är specifikt för att lansera en blogg för förstagångsmammor.

Nödvändiga plugins

Tankegången kring plugins är tvåfaldig. Ja, varje WordPress-webbplats behöver vissa plugins för att fungera så smidigt som möjligt. Du vill se till att du väljer en solid SEO-plugin, samt en plugin som hjälper dig att komprimera och optimera bilder.

Men bortsett från de som du vill ha oavsett vad, kan du vara intresserad av några av dessa mammabloggsspecifika plugins som tillhandahåller verktyg för att ta din webbplats till nästa nivå.

Dela din mammablogg

Nu när du har din mammablogg igång undrar du kanske vilka de bästa sätten är att dela den och få ut din webbplats till massorna.

Här är några förslag som du kan utforska.

Facebook

Ja, vi vet alla att Facebook är en jätte inom sociala medier. Det är just därför du vill använda det för att dela din mammablogg. Bygg en Facebook-sida för din webbplats och dela artiklar, länkar, berättelser, bilder och allt annat du vill. Dessutom kan du använda Facebook för att dela din mammabloggs länk och få folk att prata om och besöka den.

E-postlista

Chansen är stor att du har ägnat en del tid åt att samla in namn till en e-postlista. Du har antagligen gjort detta med tiden eller använt en av de många tjänster som finns tillgängliga för att hjälpa till att bygga en sådan. Nu är det dags att utnyttja den. Börja skapa och skicka ut e-postmeddelanden om din webbplats till alla dina prenumeranter. Låt dem veta att den är online och be dem komma och kolla in den.

Gästbloggning

Ett av de bästa sätten att få folks uppmärksamhet på din webbplats är att skriva på andra populära relevanta webbplatser och få dem att länka tillbaka till dig. Börja gå runt på webben och leta efter bloggar som liknar din. Se om de tillåter dig att göra gästinlägg i utbyte mot en länk tillbaka till din webbplats eller en profilruta med information efter artikeln. Gör detta tillräckligt många gånger och du kommer att bli mer relevant på nätet.

Andra sociala medier

Som jag nämnde ovan är Facebook kung. Det finns dock andra mycket populära sociala medier som kan vara till stor nytta för dig. Mammabloggar trivs på Instagram och Pinterest. Så om du kan få igång dessa sociala kanaler kommer du att få ännu fler ögon på din blogg och trafiken kommer att börja öka.

Forum

Ja, du läste rätt. Det finns tusentals forum på nätet som ägnar sig åt precis allt möjligt. Du kan bläddra igenom forum som kan vara specifika för din webbplats. Gå vidare och börja skriva inlägg och prata med andra forumanvändare. Låt dem få veta om din blogg. Ge dem länkar, artiklar och bara hänvisa dem till en plats där de kan ta en titt på din nya webbplats.

Idéer för mamma bloggwebbplatser

Som jag nämnde i början av den här handledningen finns det flera olika saker du kan göra med din mammablogg. Om du har svårt att bestämma dig för en specifik stil på webbplatsen, inkorporera då lite av varje. Här är några förslag på vad du kan göra.

Uppfostran av barn och familjelivsstil

Några av de mer populära mammabloggarna talar om enskilda personer och deras familjer. Mammabloggar har blivit oerhört populära eftersom många av oss gillar att veta och se hur vissa situationer hanteras i andra familjer. Du kan skriva dagligen om familjeliv, aktiviteter, barn och annat. Du kan använda din webbplats som något av en dagbok och se hur den och din familj utvecklas under åren.

Recept på mat och dryck

Vi har alla gjort det. Vi vill veta hur man gör en maträtt eller en dryck, så vi går in på nätet och söker efter det. Detta är en annan väg du kan ta med din webbplats. Lägg upp recept, lägg till drycker och spela in Facebook Live-videor av dig själv när du lagar mat. Detta är alla innehållstunga idéer som kan omvandlas till interaktiva händelser för dina läsare.

Stil och mode

Här är en annan idé. Du kanske gillar stil och mode. Då kan du gå vidare och skapa en trend i den riktningen med din mammablogg. Skriv om stil och mode, lägg upp bilder och lägg till erbjudanden från hela webben. Allt detta är saker som kommer att intressera dina läsare och du kan ha roligt när du sätter ihop allt. Och bilder för stil och mode fungerar utomordentligt bra på Instagram och Pinterest.

Slutsats

Mammabloggarnas värld visar inga tecken på att sakta ner. Om något fortsätter den att bli mer och mer populär med tiden. Om du någonsin har funderat på att starta en egen finns det inget bättre tillfälle än nu.

Det ger inte bara friheten att dela det du älskar med andra, utan om det görs på rätt sätt är det ett fantastiskt sätt att tjäna lite extra inkomster.

Genom att följa de detaljerade stegen ovan i den ordning de anges kommer du att sätta dig själv på den snabbaste vägen till att få en framgångsrik webbplats publicerad på nätet.

Om du känner att jag missat något eller om du har en fråga är du välkommen att kommentera nedan. Jag kommer att svara dig. Tills dess, ha en bra tid med att bygga upp din nya mammablogg och lycka till i det långa loppet!

SENASTE