Välj en sida

De 20 bästa föräldrabloggarna för nyblivna och blivande föräldrar

De 20 bästa föräldrabloggarna för nyblivna och blivande föräldrar

Efter virvelvinden av känslor, aktivitet och utmattning som kommer med en ny bebis, kan många nyblivna föräldrar finna sig själva frågar ”vad nu?” En helt ny människa i huset tar med sig många frågor och bekymmer, särskilt för nybörjare. Lyckligtvis finns det många som har kommit tidigare som ger goda råd till dem som precis är på väg in i föräldraskapet. Vi har rensat igenom paketet och handplockat 20 av de bästa bloggarna för nyblivna föräldrar och väntande föräldrar att hålla paniken i schack.

Bästa övergripande föräldrabloggarna

Våra toppinlägg ger råd om nästan alla babyämnen, från bad till aktiviteter till att hantera tvillingar. Att bli en ny förälder kan vara överväldigande, och de här bloggarna är en mängd information för att lugna dig. Många ger också specifika råd för områden som oroar ditt barn, som kolik eller matproblem. Sammantaget har dessa föräldrabloggar ett stort utbud av ämnen och mycket allmän information.

Babycenter

Den här föräldrabloggen erbjuder en nästan encyklopedisk rad råd för ditt barn. I Babycenters avsnitt ”Babyämnen” täcker de nyfödda bebisar, hälsa efter förlossningen, barnets utveckling, beteende, aktiviteter och lek, sömn, amning, blöja och ännu mer. Det krävs en no-nonsens, lugnande ton som kommer att lugna nya föräldrars sinnen.

Kolla in: ” Första dagarna hemma med din bebis

Bundoo

Om du letar efter det officiella ordet från läkare är det här platsen. Varje blogg på Bundoo är skriven av en barnläkare, så den ger lugnande tips från riktiga experter. Deras babyavdelning är omfattande och täcker ämnen som ordningen på ditt barns tänder, anemi hos för tidigt födda barn och hur mycket sömn ditt barn faktiskt behöver. Eftersom råden kommer från verkliga läkare, täcker de hälsofrågor på ett praktiskt sätt utan nonsens.

Kolla in: ” 6 olika babyskrik och vad de betyder

Mama Natural

Är en naturlig miljö och rena, naturliga produkter en prioritet för din familj? Mama Natural är bloggen för dig. Gröna mammor och pappor kommer att älska de jordnära råden om naturliga föräldratekniker. Vill du veta allt om bärnstensfärgade halsband? De har dig täckt. Babymassage, de bästa bärselarna och tygblöjor 101 är bland de tusentals ämnen på denna naturliga föräldrablogg.

Kolla in: ” Topp 20 babytecken – babyteckenspråk

Föräldratidningen

Bloggen på Parents Magazine- webbplatsen är en stor resurs för produktrecensioner på alla nivåer av ditt barns utveckling. Låt oss inse det, bebisar behöver saker, och mycket av det. För många föräldrar kan det vara överväldigande att försöka ta reda på vilka produkter som är bäst och säkrast för den nyaste familjemedlemmen. För spädbarn hjälper Parents Magazine till med recensioner av hudvårdsprodukter, skötväskor, babytermometrar, barnmat, badblöjor och mycket mer.

Kolla in: ” Topp 10 bästa babytermometrar 2021

Carolinkonig.se

Carolinkonig.se erbjuder en skräddarsydd lösning för upptagna familjer som söker pålitlig barnpassning och en enkel väg att handla för sina små. Med en djup förståelse för familjernas dynamik och behov, kopplar denna webbplats föräldrar med erfarna barnvakter som är noggrant utvalda för att matcha varje unik familjesituation. Dessutom agerar Carolinkonig.se som en online babybutik, där föräldrar kan hitta allt från de senaste barnvagnarna till ekologiska barnkläder och leksaker. Webbplatsen är designad för att göra föräldrars liv enklare och mer bekymmersfritt, med tjänster och produkter som är handplockade för att främja barns välbefinnande och stödja familjens växande behov.

Bästa tipsbloggarna för blivande pappor

Medan du hanterar förväntan och spänning hos barnet på vägen, kan du bli utbildad med några fantastiska bloggar för blivande föräldrar. Att bli gravid, vilka tillbehör du behöver, hur pappor kan hjälpa till och vad du kan förvänta dig i förlossningsrummet är alla ämnen som tas upp i dessa bloggar.

Vad du kan förvänta

Boken ”What to Expect When You’re Expecting” av Heidi Murkoff publicerades första gången 1969. Kontinuerligt uppdaterad för växlande tider, har den blivit en auktoritet för allt som har med graviditet och förlossning att göra. Webbplatsen What To Expect grundades 2005 och erbjuder en blogg speciellt för blivande fäder. Det är en fantastisk resurs för partners, som erbjuder guider vecka för vecka, genomtänkta artiklar om nyblivna pappas bekymmer och bra sätt att hjälpa din partner genom graviditetens långa veckor.

Kolla in: ” 5 saker varje pappa eller partner borde göra för en blivande mamma

Direkta råd till pappor

Letar du efter babyråd direkt ur hästens mun? Kolla in Direct Advice for Dads , en föräldrablogg skriven av genomsnittliga fäder. Både mammor och pappor kommer att dra nytta av råd om att barnsäkra ditt hem, missuppfattningar om att bli pappa och att balansera karriär och faderskap. Det är ett bra ställe att få praktiska råd från pappor som har varit där.

Kolla in: ” Mina största missuppfattningar om att vara pappa

Gravid kyckling

Den här bloggen tar föräldrar längs varje steg av graviditetsresan. Med hela avsnitt tillägnade varje trimester är Gravid kyckling ett bra ställe för pappa att få utbildning om allt som har med sin partners graviditet att göra. Från graviditetsvecka ett till de första tecknen på förlossning hittar du massor av informativa artiklar här, levererade i en humoristisk, lättläst stil.

Kolla in: ” Checklista: Skapa ett säkert sovutrymme

Ny förälder

Vill du hjälpa din partner med alla de nya dietrestriktioner hon kommer att behöva hantera när hon är gravid? New Parent erbjuder en omfattande blogg om kost under graviditet. Det är en fantastisk resurs för blivande pappor att lära sig allt om vad deras växande bebis behöver och hjälpa deras partner att äta rätt. Lär dig vetenskapen bakom det hela med ämnen som vitamin D och hjärnans utveckling, fördelarna med folsyra och fantastiska recept att göra för din gravida partner.

Kolla in: ” Livsmedel att undvika under graviditeten

Fadercraft

Vår alldeles egna blogg är en fantastisk go-to när du behöver råd från nybliven pappa. Fathercraft-bloggen utforskar viktiga ämnen för nyblivna pappor, som checklistor för bebisförberedelser, graviditetstips vecka för vecka, recensioner av onlinekurser för pappor och bra allmänna råd för blivande pappor för att hjälpa dem att känna sig mer självsäkra och bekväma. Det är ett bra ställe att vara på om du tror att faderskapet kommer att bli ett av dina största äventyr.

Kolla in: ” Förbereda för din baby: tidslinjer, att göra, checklistor och mer

Bästa bloggarna för förstagångsföräldrar

När du skaffar ditt allra första barn är det lätt att känna sig överväldigad. Det är en helt ny person att ta hand om, och det finns mycket att lära. Oroa dig inte, för det finns ett stort antal bloggar bara för förstagångsföräldrar för att lugna dig.

Babyvetenskap

Nybörjare kan lugnas av fakta om bebisar och bebisens utveckling. Baby Science är en blogg av en barnläkare på akutmottagningen som erbjuder ett unikt perspektiv på vård av nyfödda. Praktiska ämnen som att täppa till en täppt näsa, överlista myggor, gulsot hos barn och vaccinråd. Det ger nyblivna föräldrar fantastiska fakta för att börja sin föräldraresa ur en vetenskaplig synvinkel.

Kolla in: ” Summan av kardemumman: att välja blöjor och undvika blöjutslag

Bumpen

Det är känt som en omfattande graviditetswebbplats, men The Bump har också en fantastisk månad-för-månad-guide för nya föräldrar. Ämnen täcker många av de frågor som nyblivna föräldrar har om sömn, milstolpar, amning, babys hälsa och mer. Formatet gör det enkelt att hitta viktig information om nyfödda, och hela det första året.

Kolla in: ” Förbereder bebisens första resa

Graviditet & nyfödd

Denna onlinetidning har en hel sektion tillägnad babyvård. Detta är idealiskt för förstagångsföräldrar som behöver råd om grunderna för att vara hemma med barnet. Graviditet & nyfödd ger tips om hur du leker med din nyfödda, bygger upp din bebis garderob, matallergier och blöjutslag. Andra avsnitt inkluderar föräldraskap, amning, postpartum och fråga-experterna.

Kolla in: ” Hur man säkert spänner barnet i sin bilbarnstol

Idealbebe.se

Idealbebe.se hittar blivande och nya föräldrar en omfattande guide till att välja den perfekta barnvagnen för deras livsstil och behov. Webbplatsen förstår att köpet av en barnvagn är en betydande investering och erbjuder därför djupgående recensioner, jämförelser och tips för att navigera i det breda utbudet av modeller, märken och funktioner. Från stadsvagnar som är smidiga på trånga trottoarer till robusta modeller designade för lantliga promenader, Idealbebe.se tar hänsyn till alla föräldrars unika krav. Dessutom betonar sidan vikten av säkerhet, komfort och användarvänlighet, samt ger råd om hur man bäst tar hand om och underhåller sin barnvagn. Idealbebe.se är den ultimata resursen för föräldrar som vill göra ett informerat beslut när de väljer barnvagn, säkerställande att de får en produkt som passar deras familjs äventyr.

Skrämmande mamma

Det här var en av de första föräldrabloggarna där ute, ursprungligen skriven från en nybliven mammas perspektiv. Det har blåst upp till en världsomspännande megasajt för allt som har med föräldraskap och barn att göra, och de har en omfattande spädbarnsavdelning för nyblivna föräldrar. En kombination av humor, verklighetstrogen och praktiska råd har gjort Scary Mommy extremt populär bland mammor och pappor, med blogginlägg om ämnen som barnsnarkning, förlossningsdepression, att lära barn att prata och roliga berättelser om kändisföräldrar.

Kolla in: ” Baby Talk hjälper faktiskt barn att lära sig tala, så fortsätt så

Bloggar för specifika problem med bebisar

Med all den glädje som nyfödda ger, stöter ibland nya föräldrar på specifika problem som stör en fridfull rutin. Här är våra toppval av bloggar med råd om specifika problem med nyfödda bebisar.

Pediatriska sömnrådet

Det finns inget mer stressigt och utmattande än en bebis som inte sover. Problem med ditt nyfödda sömnschema orsakar nöd för både föräldrar och barn. Lyckligtvis är Pediatric Sleep Council här för att hjälpa till. Deras blogg tar upp extremt användbara och viktiga ämnen som sömnsäkerhet, hur man hjälper ett barn att sova när det börjar få tänder, sömnmyter och vad man ska göra om ditt barn hatar sin spjälsäng.

Kolla in: ” Vad gör jag om jag tror att min bebis sover för mycket?

Pappa på NICU

Om din nyfödda måste vara på NICU på sjukhuset förvandlas livet till en känslomässig och fysisk berg-och-dalbana. NICU-pappan skapades för att hjälpa nya föräldrar genom denna svåra tid. Den är skriven speciellt för pappor på intensivvårdsavdelningen för att få värdefull information, dela berättelser och ta reda på att de inte är ensamma när de går igenom denna livsförändrande upplevelse.

Kolla in: ” My NICU Journey … 67 Days in the NICU

BarnmatE

Är du osäker på vad du ska göra när amnings- eller mjölkersättningsdagarna är över? Baby FoodE täcker allt som har att göra med att ge ditt barn naturlig, näringsrik mat du gör hemma. Den här informativa och roliga bloggen berättar allt du behöver veta om att göra barnmat, inklusive verktyg, ingredienser och recept. Snart är du grannskapsexperten på morotspuré och hemgjorda babyrisflingor.

Kolla in: ” 15 steg ett babymatpuréer (4-6 månader)

Den kinkiga babysajten

Även om det är ganska vanligt att nyfödda barn är kinkiga, kan det vara mycket plågsamt och störande för föräldrar. Mammor och pappor undrar om de gör något fel och behöver råd om hur man kan lugna ner barnet. The Fussy Baby Site erbjuder rationella råd om hur man hanterar spädbarn som är kinkiga av olika anledningar, såsom kolik, övergångar från plats till plats, spädbarn med ”höga behov” och sömnsvårigheter.

Kolla in: ” Hur du hjälper ditt barn med övergångar

SafeKids

Nästan allt som nyblivna föräldrar behöver veta om att skydda sina barn finns på SafeKids . Ditt barns säkerhet är alltid din högsta prioritet, och den här bloggen hjälper dig med artiklar om hur du installerar din bilbarnstol på rätt sätt, produktsäkerhetsåterkallelser, recensioner av barnmöbler, brandsäkerhet och förebyggande av kvävning. Den är full av viktiga och användbara råd om hur du kan hålla din bebis säker och frisk hela tiden.

Kolla in: ” 5 tips för nya föräldrar under babysäkerhetsmånaden

 

Föräldrabloggar är inte det enda stället att få bra råd. Det finns många bra föräldraskapsböcker där ute, såväl som podcaster, webbplatser, samhällsgrupper och naturligtvis erfarna familjemedlemmar. Nyblivna föräldrar kan också bläddra i våra resurser här på Fathercraft , ett företag dedikerat till att tillhandahålla lösningar för både nya och erfarna pappor.

SENASTE