Välj en sida

Användning av jojobaolja

Jojobaolja

Vem kan ha missat den senaste trenden inom hudvård, nämligen naturlig och ekologisk skönhet? Vi är mycket medvetna om skälet till detta. Många kosmetiska produkter på marknaden innehåller skadliga ingredienser som kan få negativa återverkningar, både för människor och miljön, i en avlägsen framtid. Det är därför ingen överraskning att kunderna söker efter mer naturliga alternativ. Jojobaolja är ett exempel på en produkt av detta slag, och den finns i många samvetsgranna kunders medicinskåp.

 

Tillverkningsprocessen kräver att jojobafrön används. De samlas sedan in och genomgår en process av kallpressning för att skapa slutprodukten. Eftersom oljan inte värms upp över rumstemperatur under kallpressningsprocessen kan den behålla de viktiga näringsämnen som den innehåller.

Efter kallpressningen tappas oljan på flaska och kan köpas. Att ta hand om sin hud behöver inte vara svårare än så!

Nyttiga ingredienser

Vad är det med jojobaolja som är så fördelaktigt för vår hud och vårt hår?

En av de syror som finns i oljan kallas gadollicsyra. Det är en enkelomättad fettsyra som kan finnas i vår hud i naturligt tillstånd. På grund av detta är jojobaolja ett utmärkt val för alla som söker en hudvårdslösning för att behandla en mängd olika hudtillstånd, inklusive akne. Genom fortsatt användning kan oljan hjälpa huden att upprätthålla en mer balanserad nivå av talgproduktion. Syran tränger djupare in i hudens lager, där den ”lurar” körtlarna att upphöra med sin produktion av överflödigt talg.

På samma sätt kan oljan hjälpa till att balansera en fet hårbotten. På grund av de naturligt förekommande enkelomättade fettsyrorna som ingår i produkten har jojobaolja visat sig ge ett antal fördelar för dem som kämpar med fett hår och svårigheter relaterade till hårets kondition.

Jojobaolja är fördelaktig för mer än bara sitt innehåll av fettsyror, den har även andra egenskaper. Vitamin A och D är bara två av de många näringsämnen som kan hittas i den. Vitamin A är ett viktigt näringsämne som kroppen behöver för att huden, slemhinnorna och ögonen ska fungera normalt. Eftersom kroppen använder sig av det under hela embryoutvecklingsprocessen är det också ett mycket viktigt vitamin för kvinnor som är gravida. Eftersom det är lätt att få i sig vitamin A via kosten är det inte längre lika vanligt med brist på vitamin A som tidigare. Eftersom D-vitamin är ett vitamin som människan får genom att exponeras för solljus kan det vara svårt att få tillräckligt med D-vitamin. Eftersom vintrarna i norr ofta är ganska långa och mycket dystra är det mer sannolikt att de som bor där lider av D-vitaminbrist.

Sist men inte minst är det viktigt att påpeka att oljan är fylld med kraftfulla antioxidanter som försvarar huden från de skadliga effekterna av oxidativ stress. Antioxidanterna i oljan hjälper till att skydda hudens celler från de skadliga effekterna av miljöföroreningar, skadliga UV-strålar och andra gifter när huden utsätts för dessa påfrestningar. För att uttrycka det på ett annat sätt ökar hudens vitamininnehåll tack vare oljan.

Tillämpningar

Jojobaolja skulle inte kallas en multifunktionell mirakelprodukt om den inte levde upp till sitt rykte. Den kan som sagt användas på många olika sätt och är helt naturlig. Ta reda på mer om dess användningsområden och de sätt på vilka den kan vara till nytta för dig genom att läsa följande:

Sår i munnen

Eftersom oljan har antimikrobiella egenskaper är den ett utmärkt behandlingsalternativ för dem som kämpar med sår i munnen. Vem som helst är mottaglig för att utveckla munsår, men risken ökar när luften är torr och temperaturen är kylig. När huden är torr och snittet dras upprepade gånger kan det ta ett tag innan såret läker. Detta kan ibland vara ett problem. När du applicerar jojobaolja på munsåret rengör du huden samtidigt som du ger den näring och fukt, vilket gör det lättare för såret att läka. Applicera den inte mindre än tre gånger och inte mer än så.

Blemmor och fet hud

När det gäller hud som är benägen att få utbrott eller redan har akne är de flesta medvetna om att olja bör undvikas till varje pris. Detta beror på att olja har en benägenhet att blockera porerna, vilket gör det svårare för huden att upprätthålla en hälsosam nivå av oljeproduktion. Jojobaolja däremot är inte en olja utan snarare ett vax som innehåller fettsyror som är jämförbara med hudens egna och som därför har en balanserande effekt.

Jojobaolja kan hjälpa till att upprätthålla en sund balans i fet hud som också har akne, vilket kan hjälpa till att förhindra oönskade utbrott som orsakas av överdriven talgproduktion.

Nattlotion

Jojoba har visat sig ha en balanserande och neutraliserande effekt på torra hudpatienter. [Citat behövs] Den är rik på enkelomättade fettsyror, som redan finns i huden i sin naturliga form. Även om jojoba tekniskt sett inte är en olja har den förmågan att lämna huden glansig och kladdig om den används under hela dagen. Det finns en del personer som har rapporterat att deras smink inte sitter kvar lika bra. Därför rekommenderas det att oljan används som nattkräm snarare än något annat. Om du lägger oljan i ansiktet innan du går och lägger dig och sedan tvättar bort den först på morgonen kommer du att vakna upp med strålande hud.

Sminkborttagning

Jojobaolja är ett utmärkt alternativ för dem som vill ta bort sin makeup på ett så naturligt sätt som möjligt. Oljan hjälper till att avlägsna smuts och andra orenheter, och den kan till och med användas för att avlägsna vattenfast makeup! Efter användning känns huden smidig och återfuktad och formulan är mycket mild.

Kroppsolja

Torr hud? Säg inget mer. Jojobaolja kan lindra torr hud överallt på kroppen, även på händer, armar, ben och fötter. Du kan applicera oljan medan du duschar, eller så kan du löddra in den så fort du är klar. Oljan innehåller enkelomättade fettsyror som hjälper huden att låsa in fukt och behålla den.

Läppskrubb och läppbalsam

Spruckna läppar? Vi förstår. När det är kyligt ute kan det vara svårt att avstå från att slicka på läpparna, men om du gör det kommer dina läppar tyvärr att spricka. Istället för att använda ditt saliv för att återfukta dina läppar kan du prova att strö lite jojobaolja på dem och låta den absorbera in i huden. Vi är övertygade om att du kommer att må bättre som ett resultat av de närande och återfuktande effekter som oljan ger.

Socker och jojobaolja kan kombineras till en naturlig läppskrubb som kan användas för att behandla mycket torra läppar. Känn själv skillnaden efter att ha gett den en liten gnutta på läpparna. Det är nödvändigt att upprepa.

För hårbotten i balans

Oljans balanserande egenskaper är inte bara bra för din hud, utan även för ditt hår. Detta beror på de naturliga fettsyrorna som finns i oljan. Antingen genom att tillföra fukt till hårbotten eller genom att få talgkörtlarna att producera mindre olja hjälper de till att återställa hårbottens naturliga jämvikt. De personer som kämpar med mjäll eller fett hår kan få lindring genom att använda denna olja på detta sätt. Du kan använda oljan för sig själv eller inkludera den i ditt balsam till nästa gång du duschar.

Välgörande för torrt hår

Det är inte ovanligt att ha torrt och livlöst hår, men att ha sådant hår kan få ditt hår att kännas tråkigt och kan vara svårt att behandla om du inte vet hur du ska ta hand om ditt hår på rätt sätt. Jojoba innehåller naturliga vårdande egenskaper som kan hjälpa till att återställa fukt och vitalitet i torrt, trasigt eller livlöst hår. Efter att du har duschat kan du applicera det på håret eller blanda det i ditt schampo och balsam.

Rakolja som är 100 % naturlig

På grund av oljans förmåga att ge näring och fukt åt huden är den ett utmärkt val att använda före rakning. Oljan kan vara till hjälp för dem som lider av känslig hud eftersom den kan vara avslappnande och den hjälper till att minska friktionen som skapas vid rakning. Slutresultatet är en hud som är mindre inflammerad och fri från röda fläckar.

Sammanfattning

Jojobaolja är ett naturligt ämne som med goda skäl har kallats för en ”mirakelprodukt”. Den har ett antal fördelaktiga egenskaper. Att den är helt naturlig och saknar potentiellt farliga ingredienser är den största fördelen. Trots att den ofta kallas olja är jojoba i själva verket ett vax, vilket gör att den också är en effektiv behandling för acnebenägen hud. Använd endast ekologisk jojobaolja för att säkerställa att produktens komponenter är av högsta möjliga standard och inte förvanskas av några tillsatser.

SENASTE